x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Este cel mai REDUTABIL, niciun alt candidat nu va fi mai puternic!". Cine va fi candidatul PSD la prezidenţiale

"Este cel mai REDUTABIL, niciun alt candidat nu va fi mai puternic!". Cine va fi candidatul PSD la prezidenţiale

27 Iun 2014   •   08:53
"Este cel mai REDUTABIL, niciun alt candidat nu va fi mai puternic!". Cine va fi candidatul PSD la prezidenţiale

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, senatorul Crin Antonescu, a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că președintele PSD, premierul Victor Ponta, este cel mai redutabil candidat al stângii la funcția de președinte al României.

'După părerea mea, după cum am mai spus-o, indiferent de câte ne despart, Victor Ponta rămâne candidatul cel mai redutabil al PSD. Chiar nu cred în ipoteza că PSD ar putea alinia alt candidat. Un alt candidat nu va fi mai puternic decât Victor Ponta, pentru că eu nu cred în ipoteza cu independenți, nu cred nicidecum în ipoteza Isărescu, nu cred în ipoteza George Maior, nu cred în ipoteza Sorin Oprescu. Nu știu cine ar putea fi din PSD un alt candidat', a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că ar putea reintra în ecuaţia unei candidaturi la funcţia de preşedinte al României, în acest moment viitorul candidat al dreptei trebuind ales între actualul preşedinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi el.

"Ca să fiu foarte sincer, eu nu cred că avem nevoie de foarte multe sondaje. Cu tot respectul foarte sincer şi pentru domnul Predoiu, şi pentru Partidul Democrat Liberal, întrebarea este, după părerea mea, în acest moment, din dreapta dacă este Klaus Iohannis sau dacă sunt eu", a afirmat Antonescu, care a precizat că "Iohannis porneşte favorit".

De asemenea, fostul lider liberal a afirmat că ar putea accepta candidatura la prezidenţiale dacă partidul i-o cere şi dacă sondajele de opinie îl situează într-o poziţie favorabilă.

"Nimic în afară de propria mea opţiune nu mă împiedică să candidez. Am făcut acest pas în spate ca să se găsească o soluţie pe care să o sprijine mai mulţi oameni", a precizat Antonescu, care a exclus existenţa unor presiuni externe sau interne pentru a nu candida la prezidenţiale.

El a adăugat că, indiferent care va fi candidatul dreptei la funcţia de preşedinte al României, nu va rămâne "spectator la această bătălie", ci se va implica pentru susţinerea acestuia.

×