x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Teodorovici: M-aş bucura ca Sorin Grindeanu să-mi fie coordonator politic

Eugen Teodorovici: M-aş bucura ca Sorin Grindeanu să-mi fie coordonator politic

18 Ian 2020   •   18:31
Eugen Teodorovici: M-aş bucura ca Sorin Grindeanu să-mi fie coordonator politic
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat, sâmbătă, că îşi doreşte foarte mult ca Sorin Grindeanu să-i fie coordonator politic, precizând, însă, că „asta poate să însemne multe”.

„M-aş bucura foarte mult ca Sorin (Grindeanu - n.r.) să-mi fie coordonator politic. Asta poate să însemne multe. Sau, hai să spunem altceva şi mai frumos care poate să dea o ştire şi mai şi, să ne fim amândoi, când unul când celălalt, coordonatori pe parte politică în perioade diferite, într-o ordine oarecare. Şi asta poate să însemne (...) foarte mult”, a afirmat Teodorovici, la Conferinţa de alegeri a PSD Tulcea

În cadrul conferinţei de presă care a urmat, el şi-a explicat afirmaţia prin necesitatea asumării unor obiective de către liderii politici, dar şi prin nevoia de a aduce în prim-plan un candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale.

„Este normal ca PSD, aflat într-un moment puţin mai altfel, să se gândească şi la viitor. Un partid politic de mărimea, de puterea şi de credibilitatea pe care o are PSD trebuie să se gândească la viitor, la 2024. Noi, ca partid, ar trebui să avem un obiectiv esenţial, câştigarea tuturor alegerilor din 2024, europarlamentare, locale, generale şi mai ales prezidenţiale. Presupun că, după 20 de ani de preşedinţie de dreapta, în care lucrurile nu pot fi punctate pozitiv prea mult, plecăm cu prima şansă, dacă şi înţelegem că trebuie pregătit din timp un lider care să răspundă nevoilor sau dorinţelor românilor”, a mai spus senatorul PSD.

În opinia sa, Comitetul Executiv Naţional nu trebuie să fie o structură a partidului după care liderul să se ascundă sau una „fantomă”.

„Când CEx va fi acea echipă pentru România şi cei de acolo vor înţelege că trebuie să decidă pentru ţară, nu pentru ei, atunci lucrurile se vor schimba. Îmi doresc foarte mult şi voi face orice este posibil pentru acea echipă, acea persoană care va permite o asemenea colaborare. Orice!”, a subliniat social-democratul.

Eugen Teodorovici a arătat că programele pentru România trebuie să înlocuiască programele de guvernare PSD.

„O mare problemă a României este lipsa oamenilor politici de caracter, cu principii. Primeşte un vot şi după aceea îl tranzacţionează la colţ, în interesul personal, nu al ţării şi nici măcar al partidului. Ăştia sunt oamenii care trebuie să dispară şi s-ar putea să nu mai aibă loc în politica din România. Dar ca reforma politică să se întâmple PSD trebuie să se reformeze, dar ăsta e un cuvânt uzat”, a mai spus Teodorovici.

Întrebat dacă şi-a propus să candideze la Congresul Extraordinar al partidului, senatorul Eugen Teodorovici a menţionat că „depinde de echipa care se va forma”.

Referindu-se la moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă, el a afirmat că nu este împotriva ei, dar documentul trebuie justificat foarte bine.

„Chiar dacă eu aş pierde alegerile, dacă ţară o duce bine, prefer această variantă. Tot timpul ne raportăm la democraţiile din vestul Europei, dar niciodată atunci când trebuie doar să le copiem nu suntem în stare. În ceea ce priveşte moţiunea, cei care vor să o depună trebuie să aducă mai multe argumente să o susţin, să o semnez şi, mai ales, să o votez. Vis-a-vis de o sesiune extraordinară... în care să se facă ce? Să se anuleze drepturi băneşti pentru anumite categorii? Pentru ce? Pentru a aduce fondurile necesare aplicării de către Guvern a unor măsuri? Ce treabă are una cu alta? Sunt chestiuni care trebuie discutate şi mai ales argumentate pentru români, ca într-adevăr ei să înţeleagă faptul că nu se fac jocuri politice, ci se ia o măsură politică, în interesul ţării”, a precizat Teodorovici.

La Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD, preşedintele filialei teritoriale, Horia Teodorescu, a fost reales în funcţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici