x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Teodorovici: Săptămâna viitoare vom trimite Comisiei draftul oficial al Acordului de Parteneriat

Eugen Teodorovici: Săptămâna viitoare vom trimite Comisiei draftul oficial al Acordului de Parteneriat

de Agerpres    |    19 Mar 2014   •   21:53
Eugen Teodorovici: Săptămâna viitoare vom trimite Comisiei draftul oficial al Acordului de Parteneriat

România va trimite la sfârşitul săptămânii viitoare Comisiei Europene draftul oficial al Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014-2020, după ce acesta va fi discutat în guvern, a declarat miercuri, la Bruxelles, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

"În aceste două zile am avut întâlniri la DG Employment (Direcţia Generală pentru ocupare) şi DG Regio (Direcţia Generală pentru politică regională) unde am discutat în principal despre Acordul de Parteneriat. Au mai fost discuţii cu cei de la Comisia Europeană (CE) vizavi de comentariile pe care dânşii le-au mai făcut faţă de forma aproape finală a documentului, astfel încât să trimitem CE săptămâna viitoare formal acest document", a declarat ministrul în cadrul unui briefing de presă.

El a precizat că apoi va începe o nouă perioadă de "dialog formal" cu oficialii de la CE, care va continua până la semnarea Acordului de Parteneriat.

"Mai sunt unele chestiuni pe care noi le vom clarifica până duminică, astfel încât săptămâna viitoare să putem discuta în guvern acest document şi vinerea viitoare să-l trimitem în mod formal. Programele operaţionale au fost deja puse şi ele pe site-ul Ministerul Fondurilor Europene, cele şase programe operaţionale, astfel încât să putem începe dialogul public, informal, în România", a mai spus ministrul.

Teodorovici a menţionat că din momentul în care trimite draftul oficial al Acordul de Parteneriat România are, conform regulamentului, un termen de luni de zile pentru a trimite şi noile programe operaţionale.

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici