x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Tomac: Într-un an special, avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat

Eugen Tomac: Într-un an special, avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat

20 Dec 2018   •   14:10
Eugen Tomac: Într-un an special, avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat joi că într-un an special, cel al Centenarului, în care era nevoie de o direcţie din partea Executivului cu privire la priorităţile pe care le are România, din păcate, la Palatul Victoria, se află un Guvern debusolat.

"În urmă cu 29 de ani, românii, cu lacrimi în ochi, au gustat primele clipe de democraţie şi libertate. În urmă cu 29 de ani, toată România aştepta o transformare. Iată că s-au scurs aproape 30 de ani de atunci şi astăzi, într-un an special, într-un an în care aveam nevoie de o direcţie care să vină din partea Executivului în ceea ce priveşte priorităţile pe care le are România, din păcate avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat, un Guvern incapabil să traseze câteva direcţii clare pe care românii le aşteptau. În acest an al Centenarului am asistat, din păcate, la atât de multe certuri şi atât de multă dezbinare cum nu am mai avut de mulţi ani în naţiunea noastră", a afirmat Tomac, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie.

El a adăugat că aştepta ca anul acesta Guvernul să vină cu o strategie, cu câteva priorităţi clare legate de infrastructură.

"Nu aţi făcut nimic pentru a uni Sudul cu Nordul, Estul cu Vestul ţării, în continuare proiectele mari de infrastructură sunt abandonate, iar banii sunt duşi pentru pomeni electorale. Aşteptam ca acest Guvern, în an Centenar, fructificând oportunităţile pe care le avem în cadrul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care o vom lua, să veniţi măcar cu câteva proiecte concrete pentru a schimba România din temelie. Din păcate, am asistat doar la certuri între Guvern şi Comisia Europeană, între Guvern şi propriul comisar european. Se încheie anul 2018 fără ca PSD să vină în Parlament cu bugetul de stat pentru că Ordonanţa Teodorovici nu poate închide bugetul de stat, de aia aţi dat ordonanţa aceasta, pentru că vreţi să îi jupuiţi pe români. Nu merge. E nevoie de mai mult, e nevoie de oameni de stat, de miniştri care nu se plâng la televizor", a afirmat Tomac. AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac