x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Tomac: Timmermans întăreşte mesajul pe care Bruxellesul l-a transmis în ultimii doi ani către Bucureşti

Eugen Tomac: Timmermans întăreşte mesajul pe care Bruxellesul l-a transmis în ultimii doi ani către Bucureşti

03 Apr 2019   •   16:11
Eugen Tomac: Timmermans întăreşte mesajul pe care Bruxellesul l-a transmis în ultimii doi ani către Bucureşti

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, întăreşte mesajul pe care Bruxellesul l-a transmis în ultimii doi ani, în mod constant, către Bucureşti - un mesaj "clar, tranşant şi transmis pe o notă ultimativă", a declarat miercuri preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

"Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene întăreşte mesajul pe care Bruxellesul l-a transmis în ultimii doi ani, în mod constant, către Bucureşti. Unu - să îşi exprime totala neîncredere faţă de acţiunile Guvernului, o spune deschis şi tranşant. Doi, fiind presat şi de campania electorală în care se află, a vrut să demonstreze că oricând poate apăsa butonul roşu nuclear în ceea ce priveşte relaţia între Comisia Europeană şi Guvernul României, în cazul în care Guvernul Dăncilă va da ordonanţă pe justiţie prin care vor încerca să modifice legislaţia din justiţie, prin care vor încerca să salveze înalţi demnitari ai statului român. Deci, mesajul este clar, tranşant şi este transmis pe o notă ultimativă", a precizat, Eugen Tomac.

Întrebat ce ar însemna, în opinia sa, "butonul nuclear", liderul PMP a spus: "Implicit activarea articolului 7".

"România este, în momentul de faţă, într-o situaţie ingrată, pusă de acest Guvern iresponsabil, care are aceeaşi agendă de doi ani de zile - cum să îl salveze pe Dragnea. Şi, evident, ne interesează mesajul pe care românii trebuie să îl transmită într-un moment în care deţinem preşedinţia Consiliului UE, într-un moment în care ne pregătim de alegerile europarlamentare", a afirmat Tomac.

Miercuri, Comisia Europeană a avertizat România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres în privinţa statului de drept.

''România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani'', a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după reuniunea săptămânală a Colegiului Comisarilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Tomac