x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Euroalegeri - Puşcaş şI Ponta şi-au retras candidaturile

Euroalegeri - Puşcaş şI Ponta şi-au retras candidaturile

de Jurnalul National    |    24 Sep 2007   •   00:00

Lista PSD pentru europarlamentare, deschisă de secretarul general, Titus Corlăţean, este continuată de Adrian Severin, Adriana Ţicău, Daciana Sărbu şi Cătălin Nechifor, au declarat, pentru Mediafax, surse social-democrate, care au precizat căVasile Puşcaş şi Victor Ponta şi-au retras candidaturile.


Deputatul PSD Vasile Puşcaş susţine că a fost sunat, duminică după-amiază, de către liderul PSD, Mircea Geoană, căruia i-a spus că se retrage de pe lista de candidaţi ai partidului pentru Parlamentul European şi că Geoană l-a sunat din nou luni dimineaţă ca să-l intrebe dacă nu s-a răzgăndit. "Nu m-am răzgăndit. I-am spus d-lui Geoană că sunt multe lucruri de făcut in ţară şi sunt printre puţinii care ştiu ce au de făcut in ceea ce priveşte politicile europene", a adăugat deputatul Puşcaş.

El a declarat că s-a retras pentru că nu cunoaşte strategia PSD privind alegerile pentru Parlamentul European şi ce anume se doreşte de la aceste alegeri. "Nu pot juca intr-o piesă fără scenariu. Am discutat la inceputul anului un scenariu, dar el s-a schimbat, iar despre cel nou nu ştiu nimic", a spus Vasile Puşcaş.Puşcaş i-a dat asigurări liderului PSD că va sprijini atăt campania electorală a PSD pentru europarlamentare, căt şi lista de candidaţi a partidului. Comitetul Executiv al PSD a stabilit, la sfărşitul lunii august, ca primele poziţii pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare să fie ocupate de Titus Corlăţean, Victor Ponta, Adrian Severin şi Vasile Puşcaş. Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a anunţat, joi, că va ocupa prima poziţie a listei PSD pentru euroalegeri.


SCHIMBARE DE MACAZ. Ulterior, Puşcaş a afirmat că a primit cu "multă bucurie" vestea că Titus Corlăţean va deschide lista candidaţilor PSD pentru Parlamentul European şi că această decizie ii creează "un deosebit confort". "Am primit cu multă bucurie vestea că domnul Titus Corlăţean va fi cel care deschide lista de candidaţi ai PSD pentru alegerile pentru Parlamentul European. Asigur că această decizie, mie personal, imi creează un deosebit confort", declara Puşcaş intr-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

El şi-a exprimat speranţa că "strategia PSD pentru alegerile europene va fi una de succes, iar rezultatele in consecinţă".   Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, s-a declarat nemulţumit de decizia conducerii partidului de a-l plasa pe secretarul general Titus Corlăţean pe primul loc pe lista pentru PE, şi nu pe Vasile Puşcaş. "Noi am fi dorit să fie Vasile Puşcaş. Cei de la centru nu s-au ţinut de cuvănt. Sunt nemulţumit, dar asta e situaţia şi dacă se ia o decizie a conducerii cred că aceasta trebuie respectată", a declarat Lăpuşan.

×