x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentare 2019. Galaţi: PSD a sesizat la BEJ nereguli la nouă secţii de votare din municipiul reşedinţă

Europarlamentare 2019. Galaţi: PSD a sesizat la BEJ nereguli la nouă secţii de votare din municipiul reşedinţă

26 Mai 2019   •   13:28
Europarlamentare 2019. Galaţi: PSD a sesizat la BEJ nereguli la nouă secţii de votare din municipiul reşedinţă

 Organizaţia Municipală PSD Galaţi a depus la sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi o sesizare privind existenţa unor nereguli la nouă secţii de votare din municipiul Galaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Galaţi, Andi Mihalache.

Potrivit acestuia, fiecare sesizare legată de o anumită secţie de vot este direcţionată acelei secţii, urmând ca preşedintele împreună cu toţi membrii secţiei să ia o decizie în acest sens.

În sesizarea PSD se arată faptul că au fost semnalate nereguli în activitatea operatorilor de date, dar şi a unor preşedinţi ai secţiilor de votare.

"Ca urmare a informărilor primite din secţiile de votare de pe raza municipiului Galaţi, respectiv, secţiile 1, 30, 34, 37, 41, 79, 88, 123 şi 153 au fost semnalate următoarele probleme: - la majoritatea secţiilor, operatorii de date nu întreabă alegătorii opţiunea de vot sau nu înregistrează corect opţiunea alegătorilor; - nu se barează pe listele permanente opţiunea alegătorului; - nu se întocmesc procese verbale de către preşedinţii secţiilor unde au fost astfel de cazuri, ba mai mult, la secţia 123, preşedinta a luat două buletine pentru referendum şi le-a introdus în urnă şi nu îşi îndeplineşte atribuţiile în mod corect', se arată în sesizarea depusă la BEJ şi semnată de preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Galaţi, Florin Popa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare galaţi