x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul Dragoş Tudorache, numit raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, numit raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova

05 Noi 2019   •   19:59
Europarlamentarul Dragoş Tudorache, numit raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova

Europarlamentarul român Dragoş Tudorache, din cadrul grupului Renew Europe, doreşte ca evoluţia relaţiilor Parlamentului European cu Republica Moldova să însemne „un parcurs european dedicat cetăţenilor moldoveni”.

Politicianul din partea Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) a făcut această declaraţie în contextul în care a fost numit raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova în această legislatură, după cum a anunţat marţi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Republica Moldova şi evoluţia socio-economică a fraţilor noştri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atât în perioada în care am făcut parte din guvernul Cioloş, cât şi din momentul apariţiei PLUS. Cred că avem o datorie faţă de noi să fim ceea ce aşteaptă Moldova de la noi. Şi avem o datorie să ajutăm Moldova să devină un laborator de bune practici pentru integrarea europeană. Din poziţia mea de raportor şi de membru al Parlamentului European mă voi asigura că evoluţia relaţiilor cu Republica Moldova va însemna un parcurs european dedicat cetăţenilor moldoveni”, scrie eurodeputatul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Raportor al Parlamentului European