x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan spune că PSD şi ALDE sunt izolate în propriile familii politice europene

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan spune că PSD şi ALDE sunt izolate în propriile familii politice europene

15 Mar 2019   •   18:14
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan spune că PSD şi ALDE sunt izolate în propriile familii politice europene

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Grupului PPE în Parlamentul European, a afirmat vineri, la Constanţa, într-o conferinţă de presă, că Partidul Social Democrat (PSD) şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) sunt izolate în propriile familii politice europene.

"În timp ce noi suntem bine integraţi în principala familia politică europeană, PSD şi ALDE sunt izolate în propriile lor familii politice. Şi vreau să vă spun cu subiect şi predicat că PSD este membru astăzi la socialiştii europeni doar din cauza slăbiciunii socialiştilor în alte ţări europene. Socialiştii europeni au nevoie de zece mâini ridicate din România din cauza slăbiciunii lor în alte ţări. În Franţa şi Polonia socialiştii au şapte procente, în Germania înregistrează 13-14 procente, jumătate din ce au obţinut la ultimele alegeri şi în Italia au scăzut de la 42% la 18 %, iar în Marea Britanie au pierdut, de asemenea. Noi vom apăra UE pentru că acest proiect trebuie să se dezvolte", a afirmat Mureşan.

Europarlamentarul PNL a spus că PSD este izolat şi în cadrul propriei familii politice, el adăugând că nici Guvernul nu are o imagine bună din cauza atacurilor la justiţie şi a modului în care gestionează situaţia economică.

"Doar această slăbiciune şi această implozie a socialiştilor europeni face să accepte PSD în rândurile sale. Vă spun că PSD este izolat la nivel european, credibilitatea lor este zero şi pe multe iniţiative legislative au votat în contra familiei lor politice. De altfel, s-a văzut foarte clar săptămâna trecută în PE, când noi am votat în favoarea candidatului român pentru a deveni procuror şef european şi ei au apărat agenda infractorilor, încercând să afecteze şansele candidatului român. Noi nu vom participa niciodată la un asemenea demers", a mai argumentat Siegfried Mureşan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: siegfried muresan