x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Excluderile din PD-L Constanta se tin lant

Excluderile din PD-L Constanta se tin lant

de Oana Stancu Zamfir    |    29 Iul 2008   •   00:00

Dupa 7, alti 13
Conducerea impusa de Elena Udrea la PD-L Constanta a mai exclus ieri inca 13 membri ai filialei, dupa cei sapte "extirpati" deja cu o luna in urma, pe principiul "cine nu e cu mine, afara din partid". Printre ei, consilieri locali si judeteni (Florin Gheorghe, Mihai Petre) sau fosti vicepresedinti (Constantin Chirila), vinovati ca au participat la sedinta Consiliului de Coordonare Local de la Teatrul Ovidiu sau pentru ca au aparut intr-o conferinta de presa in care au cerut convocarea forului suprem in filiala ­ Consiliul de Coordonare Judetean.



După 7, alţi 13
Conducerea impusă de Elena Udrea la PD-L Constanţa a mai exclus ieri încă 13 membri ai filialei, după cei şapte "extirpaţi" deja cu o lună în urmă, pe principiul "cine nu e cu mine, afară din partid". Printre ei, consilieri locali şi judeţeni (Florin Gheorghe, Mihai Petre) sau foşti vicepreşedinţi (Constantin Chirila), vinovaţi că au participat la şedinţa Consiliului de Coordonare Local de la Teatrul Ovidiu sau pentru că au apărut într-o conferinţă de presă în care au cerut convocarea forului suprem în filială ­ Consiliul de Coordonare Judeţean. Pentru acelaşi motiv, Ion Popescu este dispus să piardă chiar şi primari ai PD-L. Edilul din Ovidiu, Dumitru Bocai, vicepreşedinte al filialei şi preşedinte la el acasă, în Ovidiu, a fost dat afară din Biroul Judeţean tot pentru că a participat la strîngerea de semnături pentru convocarea CCJ. Perfect statutar, de altfel. "Nu mi s-a comunicat de ce am fost dat afară din Birou. A fost o şedinţă fulger, nu am putut să ajung, am aflat şi eu ce s-a decis. Rămîn la părerea că trebuie convocat Consiliul de Coordonare Judeţean, oamenii să fie informaţi despre situaţia filialei, despre ce s-a întîmplat în campanie şi să decidă ei dacă sînt de acord cu dictatura de la Bucureşti. Pentru că toată degringolada asta din filială a plecat de la Biroul Permanent Naţional, care a impus un candidat pentru Consiliul Judeţean, altul pentru Primăria Constanţa, ei s-au ocupat de alegeri, după care au trimis-o pe doamna Udrea să dizolve conducerea judeţeană aleasă statutar şi să-l pună pe dl Popescu să-şi aleagă oamenii cu care să conducă. Şi pot să vă spun că pînă în prezent au semnat 70 la sută din organizaţii pentru această şedinţă a CCJ", ne-a declarat primarul din Ovidiu.

DUŢU, PROPUS LA EXCLUDERE.
Conducerea interimară a PD-L Constanţa a propus Biroului Permanent Naţional şi excluderea deputatului Stelian Duţu, fostul lider al filialei, cel care e bănuit de liderii de la Bucureşti că instrumentează răzmeriţa de la Constanţa. Bucureştiul pare să ignore însă că Elena Udrea a reuşit să unească împotriva sa toate vechile tabere din filială şi să determine împăcarea unor vechi şi grei adversari: Duţu cu fostul ministru Dumitru Moinescu, pînă recent primar la Medgidia, sau Duţu cu aripa lui Moisoiu, cel care controla organizaţia municipală Constanţa. Nici alăturarea primarilor nu pare să conteze pentru Emil Boc şi compania de la centru, care au strîns rîndurile în spatele Elenei Udrea. În timp ce protestatarii sînt consideraţi automat "oamenii lui Duţu", controlaţi de el, primarul din Ovidiu este cel puţin declarativ departe de această paradigmă. "Nu Duţu m-a adus pe mine în partid, eu sînt unul dintre aceia care l-au adus pe el înapoi în 2003. Eu am intrat în partid ca om de afaceri, pe picioarele mele, şi am considerat atunci că organizaţia trebuie întărită, şi cei vechi aduşi înapoi. Aşa că nu accept să fiu considerat unealta nimănui. Sînt primar ales şi am adus o majoritate covîrşitoate în Consiliul Local, dacă asta înseamnă ceva pentru dumneavoastră! Aşa că ascultaţi-mă: rostul nu e să vină Duţu înapoi preşedinte. Never! Vă asigur. E un simplu membru şi aşa va rămîne. Nu Duţu e important aici, sîntem o căruţă de oameni în partidul ăsta, din generaţia mea, oameni de 40 de ani, care trebuie ascultaţi", spune Bocai.

La rîndul lui, Stelian Duţu spune că propunerea de excludere a lui este luată de oameni care s-au închis în sediul din Constanţa pentru a-şi împărţi funcţii în eventualele servicii descentralizate pe care PD-L le-ar cîştiga dacă ar intra la guvernare şi care au dus partidul "într-o stare de dezintegrare la Constanţa".

×
Subiecte în articol: politic constanta duţu