x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fără emoţii - Preşedintele Băsescu s-a internat la Spitalul Militar

Fără emoţii - Preşedintele Băsescu s-a internat la Spitalul Militar

de Magda Marincovici    |    07 Sep 2007   •   00:00
 Fără emoţii - Preşedintele Băsescu s-a internat la Spitalul Militar
Sursa foto: Dan Marinescu/

Purtătorul de cuvănt al SPP Bogdan Onea a declarat că serviciul va asigura protecţia şi comunicaţiile necesare şefului statului pe toată durata spitalizării acestuia şi că a luat toate măsurile legale şi a respectat procedurile cu privire la asistenţa medicală a demnitarilor.

Purtătorul de cuvănt al SPP Bogdan Onea a declarat că serviciul va asigura protecţia şi comunicaţiile necesare şefului statului pe toată durata spitalizării acestuia şi că a luat toate măsurile legale şi a respectat procedurile cu privire la asistenţa medicală a demnitarilor.

In aceasta seară, preşedintele Băsescu s-a internat la Spitalul Militar Central, unde urmează să fie operat. La intrarea in curtea spitalului, Băsescu, aflat in maşină, le-a declarat ziariştilor că nu are emoţii şi că, "evident", are incredere in medicii romăni, precizănd că se simte bine. "Operaţia a fost pregătită din luna iunie şi nu am emoţii, am incredere in medicii romăni. De data asta nu va fi bălbăiala care a fost anul trecut la Elias, cănd nu ştiam cine mă va opera", a spus Băsescu. Şeful statului a venit la spital impreună cu soţia sa, Maria.
Dana Piciu

 Băsescu: "Il las pe Barroso şi mă duc să mă operez"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe un ton glumeţ, că, după intălnirea cu preşedintele CE Jose Manuel Durao Barroso, se duce să se opereze. Intrebat de jurnalişti cănd se operează, Băsescu a răspuns: "Acum, da... il las pe preşedintele Barroso şi mă duc să mă operez...Cănd terminăm discuţiile".

Diagnostic - Băsescu are guşă polinodulară

Preşedintelui Traian Băsescu i-a fost găsit in luna iunie, la un control medical obligatoriu, un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept, in urma unor investigaţii suplimentare stabilindu-se diagnosticul de "guşă polinodulară fără manifestări clinice de tireotoxicoză". Şeful statului va fi operat astăzi la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila".


Vă prezentam integral comunicatul Preşedinţiei:

In timpul controlului anual obligatoriu efectuat de către Preşedintele Romăniei, Traian Băsescu, in cursul lunii iunie la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", a fost identificat un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept.

A fost constituită comisia medicală de specialitate, alcătuită din medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Institutului Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon şi Spitalului Clinic Sf. Ioan.

Au fost efectuate investigaţii suplimentare (analize de laborator, ecografie la nivelul glandei tiroide, scintigrafie tiroidiană, computer tomografic), fiind stabilit diagnosticul de "guşă polinodulară fără manifestări clinice de tireotoxicoză".

Investigaţiile au confirmat că nu este vorba de o situaţie gravă, care să necesite o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

In aceste condiţii, intervenţia a fost planificată pentru o dată ulterioară, timp in care Preşedintele Romăniei a urmat o pregătire pre-operatorie cu medicamente.

Intervenţia va fi efectuată de către o echipă anestezico-chirurgicală constituită din medici de la instituţiile menţionate mai sus.

Preşedintele Traian Băsescu se va interna in cursul acestei seri la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", pentru efectuarea unor analize medicale premergătoare intervenţiei chirurgicale.

Aceasta va avea loc in cursul zilei de sămbătă, 8 septembrie a.c., iar echipa de medici specialişti estimează că intervenţia chirurgicală va dura circa o oră.

Valeriu Turcan,
Purtător de cuvănt al Preşedintelui Romăniei

×