x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fenechiu: Dacă legea comasării ar fi fost declarată constituţională, Băsescu ar fi întors-o în Parlament

Fenechiu: Dacă legea comasării ar fi fost declarată constituţională, Băsescu ar fi întors-o în Parlament

25 Ian 2012   •   11:07
Fenechiu: Dacă legea comasării ar fi fost declarată constituţională, Băsescu ar fi întors-o în Parlament

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu se declara convins ca presedintele Traian Basescu ar fi intors in Parlament legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare in cazul in care Curtea Constitionala ar fi declarat-o constitutionala.

"Oamenii de la Curte au trecut prin presiuni mari, avand in vedere ca era o piesa importanta pentru actuala putere. Sunt convins ca daca Legea comasarii ar fi fost declarata constitutionala, presedintele Traian Basescu ar fi intors legea in Parlament", a declarat Fenechiu, potrivit Mediafax.

"Strict electoral, USL era avantajat, pentru ca are mai multi primari decat PDL. Insa normal e ca alegerile sa fie diferite, astfel incat sa nu ne urcam in spatele celuilalt si aici ma refer la primari si parlamentari', a spus Fenechiu.

Comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, admitand astfel sesizarea USL.

×