x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fifor spune că raportul privind mitingul din 10 august a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019

Fifor spune că raportul privind mitingul din 10 august a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019

14 Noi 2019   •   16:26
Fifor spune că raportul privind mitingul din 10 august a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă că raportul cu privire la intervenţia forţelor de ordine de la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, iar documentul este în continuare "nepublic" pentru cetăţeni.

"Raportul mitingului din 10 august 2018 pe care l-a 'desecretizat' astăzi ministrul Marcel Vela a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, când MAI a stabilit că peste 90% din acest document nu mai avea caracter secret. Restul de 10% depindea exclusiv de alte instituţii. Deci, azi, ministrul Vela nu a declasificat nimic. Au avizat doar alte instituţii acel rest de 10%. Întrebarea legitimă e de ce aceste alte instituţii s-au hotărât să facă asta taman acum, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale", scrie Fifor, joi, pe Facebook.

El afirmă că raportul este în continuare "nepublic" pentru cetăţeni.

"Pentru cetăţeni, raportul este exact aşa cum a fost şi până acum: nepublic. Iar PNL ştia dinainte că DIICOT nu-l poate face public pentru că este 'mijloc de probă' în ancheta penală aflată în desfăşurare. În concluzie, tot ce am văzut azi a fost doar o mascaradă! O mare păcăleală electorală, al cărei unic scop a fost de a readuce în memoria colectivă o emoţie, care să acopere fuga lui Iohannis de o dezbatere în care să dea seama pentru contraperformanţa din mandatul său!", adaugă Mihai Fifor.

Joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că raportul despre evenimentele din 10 august a fost declasificat şi a fost trimis către DIICOT, pentru a fi folosit în ancheta care are loc în urma plângerilor depuse de persoane implicate.

Vela a precizat că joi dimineaţă a fost primit ultimul aviz de la una dintre instituţiile implicate, iar o comisie din cadrul MAI a decis declasificarea documentului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai fifor desecretizare 10 august