x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, atac dur la adresa lui Ludovic Orban: Un prim-ministru care se ocupă de bătălia politică şi foloseşte un limbaj suburban se descalifică

Firea, atac dur la adresa lui Ludovic Orban: Un prim-ministru care se ocupă de bătălia politică şi foloseşte un limbaj suburban se descalifică

03 Feb 2020   •   15:00
Firea, atac dur la adresa lui Ludovic Orban: Un prim-ministru care se ocupă de bătălia politică şi foloseşte un limbaj suburban se descalifică
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat luni la criticile pe care i le-a adus prim-ministrul Ludovic Orban, afirmând că acesta va trebui să "deconteze în faţa populaţiei" pentru faptul că foloseşte un "limbaj suburban".


"Un prim-ministru al unei ţări trebuie să se ocupe de problemele guvernamentale, trebuie să se străduiască să găsească soluţii, atât pentru salariaţi, cât şi pentru pensionari. De asemenea, pentru copii, pentru educaţie, pentru sănătate. Un prim-ministru care se ocupă de bătălia politică şi foloseşte un limbaj suburban se descalifică. Şi nu e un prim-ministru european. Îl las pe dumnealui să deconteze în faţa populaţiei acele afirmaţii care depăşesc, să spunem, anumite momente şi şarje de pe reţelele de socializare, care până la un moment dat pot fi permise. Dacă va continua în acest stil, cred că îşi va merita soarta", a susţinut primarul general, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebată dacă exclude o candidatură pentru un post de prim-vicepreşedinte la Congresul PSD, Gabriela Firea a declarat că proiectele de la Primărie nu îi permit să îşi consume energia pentru posturi politice foarte importante.

"Văzând şi dumneavoastră cât de multă treabă este la Primăria Capitalei - probleme cu locuinţele sociale, cu locuinţele pentru medici, foarte multe investiţii necesare în spitale, poduri, pasaje, supralărgiri, investiţii pentru a combate real poluarea - puteţi să înţelegeţi reţinerea mea de a lupta şi de a-mi consuma energia pentru posturi politice foarte importante. Asta nu înseamnă că nu îmi doresc să fiu şi eu parte a unei echipe care doreşte să reclădească şi din punct de vedere politic şi să modernizeze politicul. Şi, poate, nu vom mai avea situaţii în care, de exemplu, un prim-ministru al României se ocupă cu şarjele, ironiile şi chiar jignirile şi se va ocupa de treburile ţării", a spus primarul general.

Prim-ministrul Ludovic Orban, prezent duminică la reuniunea Comitetului de Coordonare al filialei Sector 2 a PNL, i-a adus o serie de critici Gabrielei Firea, spunând ca aceasta ar fi un primar mai prost decât Sorin Oprescu şi reproşându-i modul în care sunt gestionate domenii precum transportul în comun, termoficarea sau urbanismul. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea