x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Consilieri generali îşi tranzacţionau posturi în ministere garantând că nu votează Spitalul Metropolitan

Firea: Consilieri generali îşi tranzacţionau posturi în ministere garantând că nu votează Spitalul Metropolitan

18 Dec 2019   •   11:54
Firea: Consilieri generali îşi tranzacţionau posturi în ministere garantând că nu votează Spitalul Metropolitan
Sursa foto: Lucian Alecu

Consilieri generali îşi tranzacţionau posturi în ministere garantând că nu votează "proiectul lui Firea", respectiv cel privind construirea Spitalul Metropolitan, a afirmat miercuri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a făcut un apel către consilierii generali, în deschiderea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, să-şi facă "datoria faţă de cetăţeni".

"Legalitatea (...) şi de asemenea posturile sunt verificate la sânge de alte instituţii. Avem DNA, avem Parchete, avem Curtea de Conturi. Nu cred că legislativul Bucureştiului şi anume Consiliul General îşi poate justifica un posibil vot negativ sau abţinere făcând presupunere că în spatele construirii unui spital extrem de necesar şi urgent pentru bucureşteni s-ar afla lucruri aşa zis necurate. Dacă dumneavoastră credeţi că după 20 de ani de muncă cinstită în domeniul privat, după un mandat de senator şi aproape un mandat finalizat de primar (...) îmi pot permite să girez proiecte ilegale, imorale, mult prea costisitoare, vă înşelaţi. Faceţi aceste acuzaţii total nefondat. (...) Vrem o ţară ca afară. Cum să avem o ţară ca afară? Ieri şi alaltăieri unii dintre consilierii generali îşi tranzacţionau posturi în ministere, măcar de le-ar folosi la ceva, garantând că nu votează astăzi proiectul lui Firea. Nu se duce Firea acasă cu Spitalul Metropolitan, este un spital pentru români", a declarat primarul Capitalei.

Consilierii municipali ALDE propun retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri a proiectului de hotărâre privind Spitalul Metropolitan.

Viceprimarul Tomniţa Florescu (ALDE) a precizat că proiectul este insuficient fundamentat.

CGMB ar urma să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru realizarea, în Şoseaua Pipera nr. 55, 63 - 65, a Spitalului Metropolitan, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Spitalul Metropolitan