x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Consilierii mei vor merge din uşă în uşă, la familiile ce stau în clădiri pericol public

Firea: Consilierii mei vor merge din uşă în uşă, la familiile ce stau în clădiri pericol public

01 Sep 2016   •   23:52
Firea: Consilierii mei vor merge din uşă în uşă, la familiile ce stau în clădiri pericol public

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi seara, ca nu se va mulţumi cu notificările adresate familiilor care locuiesc în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, iar consilierii ei se vor duce din uşă în uşă la aceste familii, pentru a le convinge de necesitatea consolidărilor.

"Pe mine nu o să mă mulţumească faptul că, aşa cum mi s-a spus din Primărie: "am trimis notificări către asociaţiile de proprietari, am trimis notificări către familii". Apoi vin la birou şi stau aşa (cu braţele încrucişate, n.r.), iar dacă mă întreabă presa spun că mi-am făcut datoria, i-am notificat. Într-adevăr, legal, aş putea să spun că mi-am făcut datoria, la graniţa trimiterii notificării. Dar eu vreau să merg mai departe, iar consilierii primarului general, consilierii mei vor merge din uşă în uşă, la aceste familii, să le explice pericolul pentru propria viaţă şi pentru ceilalţi bucureşteni sau turişti", a spus Firea, la B1 Tv.

Edilul a adăugat că PMB are la dispoziţie 83 de apartamente în zona centrală, unde se pot muta aceste familii. A subliniat că în contract va fi prevăzut că operaţiunile de consolidare "durează un an sau doi ani şi nu cinci sau şapte ani", astfel încât oamenii să îşi poată organiza viaţa.

"Nu este adevărat ce s-a spus public, şi anume faptul că se pot face consolidări pentru clasa I risc seismic care prezintă pericol public, cu populaţie în interiorul acestor imobile, pentru că aceste consolidări pot fi periculoase. În plus, se debranşează apartamentele de la apă, gaze, lumină. Doar cele din celelalte clase pot fi consolidate şi cu locuitorii în apartamente", a adăugat ea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus miercuri înfiinţarea unei entităţi care să se ocupe exclusiv de toate etapele procesului de consolidare a clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic.

Această instituţie se va numi Administraţia Municipală pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic şi va funcţiona în subordinea CGMB. www.agerpres.ro

×