x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea continuă asaltul anti-Dragnea

Firea continuă asaltul anti-Dragnea

de Adrian Ilie    |    06 Sep 2018   •   09:27
Firea continuă asaltul anti-Dragnea
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, devine din ce în ce mai radicală în conflictul cu preşedintele PSD, căruia i-a cerut deschis să facă un pas în spate, pentru binele partidului. În paralel, Firea evită să provoace adversităţi printre ceilalţi lideri ai partidului.

„Vorbesc în nume personal, nu doresc să intru în coliziune cu colegii mei. Dar cred că un pas înapoi (din partea lui Liviu Dragnea, n.r.) ar fi benefic. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar. Trebuie afirmate public, nu sunt de acord să înceapă o dizidenţă informală în partid care nu ar face decât să macine formaţiunea politică din interor pentru că ar crea blocaje şi ar transforma PSD în trei PSD mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea şi unii la mijloc care nu ştiu ce să facă”, a declarat Firea, într-o conferinţă de presă. Ea s-a referit la „şobolănismele” care ar fi folosite de către Liviu Dragnea pentru a-şi menţine controlul asupra partidului, chiar şi cu preţul dezinformării celorlalţi social-democraţi. „Dacă cineva îndrăzneşte să spună că unele lucruri nu sunt aşa cum ne-am dori noi, imediat ţi se închide gura, că este anul centenar, că vrei să cadă Guvernul, că nu vrei OUG pe amnistie, că te-ai dat cu statul paralel, deşi nu ai tăiat porci cu statul paralel”, a spus Firea. Ea l-a mai acuzat pe Dragnea că încearcă să asigure fidelitatea partidului prin promisiunea adoptării amnistiei şi graţierii, chiar dacă aceasta riscă să fie o improvizaţie juridică ce nu va aduce decât prejudicii actualei guvernări. „Toate trebuie să fie în deplină legalitate, consolidate juridic. Nu improvizaţii, nu însăileli, nu cusute cu aţă albă, nu improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea, cum că eu sunt cea care mă opun libertăţii unor oameni politic care doresc gratierea şi amnistia”, susţine Firea.

Liviu Dragnea a evitat să riposteze noului val de atacuri venite din partea Gabrielei Firea. Spre deosebire de scrisoarea Ecaterinei Andronescu, ce a provocat un val de reacţii negative din partea şefilor de organizaţii judeţene, singura reacţie criticăla adresa lui Firea a venit din partea deputatului Cătălin Rădulescu. „Dacă continuă cu astfel de atacuri, eu deja m-am gândit, o să discut şi cu conducerea, şi cu preşedintele partidului, dar, probabil, vreau să cer ca acelaşi tratament care s-a făcut în general pentru membrii de partid care au greşti mult mai puţin public ca doamna Firea, să vedem dacă conducerea partidului este de acord să îi ridicăm sprijinul politic”, a spus deputatul

×