x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Ponta chiar în ziua moţiunii

Firea: Este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Ponta chiar în ziua moţiunii

05 Iun 2015   •   13:03
Firea: Este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Ponta chiar în ziua moţiunii

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, susţine că premierul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi prezinte demisia din funcţia pe care o deţine, în opinia sa fiind "mai mult decât suspect" faptul că acesta este chemat la DNA în ziua în care este depusă de către Opoziţie moţiunea de cenzură.

"Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai în ziua în care este depusă moţiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puţin ciudat acest întreg caz. Instituţiile, în repetate rânduri, au precizat că nu există nicio problemă. Am auzit voci în spaţiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare!", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit senatorului PSD, premierul Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, ca dovadă stând adresele oficiale ale DNA şi ANI.

"Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la Societatea 'Şova şi asociaţii'. El şi-a desfăşurat activitatea ca persoană fizică autorizată - cabinet individual, specializat în drept penal; în această calitate, a acordat asistenţă juridică în cauze penale pentru diverse persoane fizice sau juridice, în mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alţi avocaţi care desfăşurau doar activităţi de drept civil şi comercial. Dovada în acest sens este adresa de la Baroul Bucureşti", se mai arată în comunicatul de presă.

Gabriela Firea susţine, totodată, că subiectul în discuţie reprezintă "o tema reîncălzită", Victor Ponta prezentând documentele care demonstrează "minciunile proferate, la vremea respectivă, de către Băsescu, Blejnar şi alţii".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA.



×
Subiecte în articol: dan sova dna Victor Ponta gabriela firea