x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Guvernul Orban a acordat facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri

Firea: Guvernul Orban a acordat facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri

20 Ian 2020   •   11:35
Firea: Guvernul Orban a acordat facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că Guvernul Orban ar fi acordat facilităţi fiscale ''doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri'', fiind discriminaţi pozitiv ''doar afacerişti aleşi pe sprânceană''.

Declaraţia vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a afirmat, la Hotnews, întrebat dacă vor mai fi sau nu impozitaţi IT-iştii, că tratamentul fiscal egal al cetăţenilor şi al firmelor reprezintă un obiectiv al actualei guvernări.

"Să afle şi IT-iştii ce le pregăteşte Guvernul de dreapta! Când le dădea facilităţi Guvernul de stânga, era linişte totală. Era normal, chiar banal! Şi, da, vrem şi noi tratament egal pentru toţi cetăţenii şi firmele, precum şi legalitate. Dar, la domnul Orban, e doar un şablon, pentru că Guvernul a acordat măsuri şi facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri. Sunt discriminaţi pozitiv doar afacerişti aleşi pe sprânceană, cărora li se oferă scutiri, aranjamente. Se fac angajări în posturi cheie dintre sponsorii PNL. Care este reacţia adevăraţilor întreprinzători români şi străini? Cei care aşteaptă un tratament nediscriminator de la Guvern? Tăcere!", a scris Firea, luni, pe Facebook.

În opinia sa, actualul Guvern este "incapabil să gestioneze ţara".

"Pauperizarea pensionarilor şi a salariaţilor se traduce prin îngheţarea obiceiurilor de consum. Ceea ce se reflectă direct în scăderea profitului şi, deci, comprimarea economiei. Cu tristeţe spun că avem un Guvern incapabil să gestioneze ţara. În afară de împrumuturi - ajunse la peste 20 de miliarde de lei în două luni şi jumătate - nu se mai aude nimic încurajator. A, ba da! Să avem alegeri anticipate. Să ia votul românilor, prin manipulare, după care să implementeze întreg planul de austeritate. PNL - numele tău e criză. Criză şi austeritate!", a adăugat Gabriela Firea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea