x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, întâlnire cu Dan Cristian Popescu: Am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte

Firea, întâlnire cu Dan Cristian Popescu: Am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte

06 Aug 2020   •   17:30
Firea, întâlnire cu Dan Cristian Popescu: Am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, lider PSD București, s-a întâlnit, joi, cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, precizând că a fost vorba despre o discuție „aplicată” despre o serie de proiecte benefice pentru bucureșteni. Popescu a anunțat că va candida „chiar și independent”.

„În timp ce liderii unor partide au pierdut săptămâni intregi în negocieri privind sinecuri, avantaje, locuri pe liste și posturi în administrație, eu am continuat să-mi dedic timpul lucrurilor care contează cu adevărat pentru oameni, care le fac viața mai bună sau mai ușoară. M-am întâlnit azi cu dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, cu care am avut o discuție aplicată despre o serie de proiecte benefice pentru bucureșteni”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spună că au identificat modul în care Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 pot colabora pentru punerea în practică a unor proiecte privind sistemul de termoficare.

„L-am asigurat pe dl viceprimar că zonele deficitare din sectorul 2 vor fi prioritizate corespunzător în programul de reabilitare, precum și de sprijinul Termoenergetica pentru derularea unui proiect-pilot privind construirea unor centrale termoelectrice de cvartal ca soluție alternativă pentru zonele situate la distanță mare de CET-uri. De asemenea, am dat asigurări că Trustul Metropolitan și Compania de Consolidări depun eforturi susținute astfel încât Pasajul Doamna Ghica să fie finalizat în această toamnă”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Firea mai arată că, în acest moment, chiar dacă lucrările produc un disconfort locuitorilor din zonă, finalizarea acestei investiții va contribui direct la fluidizarea traficului în zonă și, implicit, la reducerea nivelului de zgomot și de poluare.

„Tot legat de infrastructura rutieră, Primăria Capitalei sprijină proiectul sectorului 2 de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare, ceea ce va asigura atât fluidizarea traficului, cât și un număr sporit de locuri de parcare. O atenție deosebită va fi acordată zonei Pipera, unde infrastructura stradală nu a ținut pasul cu dezvoltările imobiliare și este necesară o reconfigurare a rețelei de străzi. Dl. viceprimar Popescu mi-a prezentat ambițiosul program de modernizare a infrastucturii școlare din sector. Dat fiind faptul că pandemia SARS COV2 a afectat, prin măsurile de distanțare necesare, capacitatea creșelor și grădinițelor, am luat decizia să construim în această toamnă, prin Direcția de Asistență Socială a Primăriei Capitalei mai multe grădinițe și creșe sociale, dintre care una în sectorul 2, în zona bd. Ferdinand. Nu în ultimul rând, am discutat despre amenajarea în zona Valea Saulei a unui parc în suprafață de 173 de hectare, care va transforma un imens teren viran într-un adevărat plămân verde al Capitalei”, a conchis Gabriela Firea.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, va candida la Sectorul 2 „chiar și independent”, dar a făcut și un apel la alte partide să îi susțină candidatura: „Orice vot care nu merge către mine e un vot către Neculai Onțanu. Suntem singurele persoane care pot câștiga Sectorul 2”. Alianța PNL – USR – PLUS a decis să susțină candidatura lui Radu Mihaiu, șeful organizației de sector a USR, la Sectorul 2.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea dan cristian popescu