x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Nu voi fi de acord să particip la o şedinţă a Comitetului Executiv la care sunt în sală şi ne-membri CEx

Firea: Nu voi fi de acord să particip la o şedinţă a Comitetului Executiv la care sunt în sală şi ne-membri CEx

19 Sep 2018   •   22:34
Firea: Nu voi fi de acord să particip la o şedinţă a Comitetului Executiv la care sunt în sală şi ne-membri CEx

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a anunţat că nu va fi de acord să participe la şedinţa de vineri a Comitetului Executiv al PSD dacă în sală se vor afla şi persoane care nu sunt membri ai acestui for şi care să "îi mitralieze" pe cei care care îşi susţin punctul de vedere.

"Dacă în Comitetul Executiv vor fi persoane care nu sunt membre CEx, nu voi mai fi de acord să particip la o şedinţă la care sunt în sală ne-membri CEx şi care mai iau şi cuvântul şi votează, pentru că nu e statutar în primul rând. Cum s-a întâmplat la Neptun: luau cuvântul ne-membri CEx. Mai şi votau. Asta nu înseamnă democraţie în partid, şi nu înseamnă corectitudine şi nu înseamnă să respecţi statutul, când îţi aduci mitralierele într-o şedinţă, să aibă curajul să îi mitralieze pe cei care pur şi simplu consideră că au un punct de vedere şi trebuie să îl susţină", a spus Firea, miercuri seara, la România Tv.

Primarul general a mai precizat că alături de Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu va propune citirea în cadrul CEx a scrisorii deschise prin care cei trei cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă.

"Cu siguranţă vom propune citirea documentului, pentru că este normal să fie citit încă o dată, mai ales având în vedere faptul că astăzi domnul Dragnea zicea că a citit, dar de fapt nu citise, spunând că noi ne-am dat cu Iohannis, SPP, SRI şi cu statul paralel. Dacă ar fi citit textul ar fi observat care sunt principiile noastre, pentru ce milităm, în ce direcţie dorim să meargă Partidul Social Democrat, guvernarea, coaliţia majoritară. Ar fi observat aceste principii. Noi vom propune ca acest document să fie dezbătut şi - dacă se va putea sau nu - şi ajunge la un vot", a adăugat ea.

Potrivit lui Firea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a sunat lideri din Bucureşti şi din ţară pentru a-i anunţa că va propune în şedinţa Comitetului Executiv excluderea primarului general din Partidul Social Democrat.

"Odată propusă excluderea, trebuie să beneficieze de votul a două treimi din membrii Comitetului Executiv. (...) Eu nu cred că domnul Dragnea va strânge două treimi din Comitetul Executiv împotriva mea, pentru că eu nu am încălcat statutul, nu am derapat de la linia partidului, de la programul de guvernare, de la principiul privind susţinerea majorităţii parlamentare", a declarat vicepreşedintele PSD. AGERPRES

×