x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Se pot găsi soluţii constructive chiar şi printre adversarii noştri politici

Firea: Se pot găsi soluţii constructive chiar şi printre adversarii noştri politici

31 Aug 2019   •   13:25
Firea: Se pot găsi soluţii constructive chiar şi printre adversarii noştri politici

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a declarat că se pot găsi pentru guvernare "soluţii constructive" chiar şi printre adversarii politici ai partidului de la acest moment.

"Eu cred că şi domnul Victor Ponta, pentru că a fost premier, fost preşedinte al PSD, este un om responsabil. Sunt convinsă că nu îşi doreşte ca România să intre într-o criză. Sunt conştientă că are multă experienţă şi la guvernare, ştie ce ar însemna ca România să fie condusă de un Cabinet demisionar sau un Cabinet într-o criză acută. Am citit şi declaraţiile domniei sale. Nu merg pe ideea unui scenariu distructiv. Cred că se pot găsi soluţii constructive chiar şi printre adversarii noştri politici din acest moment", a spus Firea sâmbătă, înainte de CExN al PSD.

Potrivit Gabrielei Firea, "toţi actorii politici trebuie să dea dovadă de maturitate", pentru că România nu îşi permite "un vid legislativ sau executiv".

"O ţară care trebuie guvernată după toate legile democraţiei trebuie să aibă instituţii funcţionale - preşedinte, Parlament, premier şi în jos - miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene. Nu putem să avem un vid guvernamental în acest moment. Ţara aceasta nu îşi poate permite niciun vid legislativ, niciun vid executiv. Cred că se pot găsi încă soluţii pentru a depăşi această situaţie. (...) Au fost negocieri între PSD, ALDE, au fost discuţii şi cu PRO România. Dacă nu s-a ajuns la o înţelegere comună, nu cred că erau la acel moment variante. (...) Pentru că îmi este foarte dragă sufletului şi o apreciez pe atleta Gabi Szabo, fac o comparaţie cu lumea sportului: Eu nu văd vreo Gabi Szabo a politicii româneşti care să alerge pe pista politică pentru a ajunge la guvernare. Mie mi se pare că se creează doar contexte nefericite din punct de vedere politic pentru PSD, astfel încât PSD să piardă atât ca partid şi să avem în continuare dificultăţi la guvernare şi în Parlament, iar candidatul nostru să fie într-o poziţie incomodă în campania prezidenţială. (...) Este un joc toxic faţă de PSD, cu bătaie lungă", a adăugat Firea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea