x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Iordache, despre motivarea lui Klaus Iohannis: Argumentele sunt nelegale şi neconstituţionale

Florin Iordache, despre motivarea lui Klaus Iohannis: Argumentele sunt nelegale şi neconstituţionale

10 Ian 2019   •   13:14
Florin Iordache, despre motivarea lui Klaus Iohannis: Argumentele sunt nelegale şi neconstituţionale

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi că argumentele preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la refuzul de a numi miniştrii propuşi de premierul Viorica Dăncilă  „sunt nelegale și neconstituționale”, adăugând că CCR a spus că trebuie invocate „chestiuni de nelegalitate” pentru refuz.

„Argumentele sunt nelegale și neconstituționale. Primul argument, Curtea Constituțională a spus că neapărat să fie chestiuni de nelegalitate. Dacă la prima respingere invocă chestiuni de legalitate, iar aceasta cu expertiza nu are nicio treabă cu legatitatea. Nu se face școală din miniștri, deci, în momentul în care o persoană este desemnată ministru la un domeniu trebuie să îndeplinească condițiile cerute de lege, și Olguța (Lia Olguța Vasilescu la ministerul Transporturilor n.r.), cât și Mircea (Mircea Drăghici la Ministerul Dezvoltării n.r.) îndeplinesc cele cerute de lege”, a declarat deputatul PSD, Florin Iordache. Președintele Klaus Iohannis a motivat joi de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Draghici și Olguța Vasilescu-la două ministere, în cazul celei din urmă fiind invocată lipsa de expertiză.

Sursa: Antena 3 

×