x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman, după votul din Parlament: PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare

Florin Roman, după votul din Parlament: PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare

16 Apr 2020   •   14:20
Florin Roman, după votul din Parlament: PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, spune după votul din Parlament prin care a fost încuviințată prelungirea stării de urgență, că PSD și aliații propun eliminarea ordonanțelor militare.

„PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României, pe regulamentul Camerei Deputaților. PSD și aliații săi au decis saă rescrie Constituția și să modifice decretul președintelui, privind instituirea stării de urgentă, pe principiul ! Decretul poate fi adoptat sau respins! O spune clar Constituția României, însă cartea sfântă a democrației este o simplă maculatură pentru PSD și baronii lui toxici”, scrie Roman pe Facebook.

Potrivit acestuia, la articolul 2, „PSD și aliații săi roșii propun practic eliminarea ordonanțelor militare, care în starea de urgență au rolul de a combate imediat situații punctuale. De exemplu, dacă trebuie intervenit imediat cu o ordonanță militară pentru declararea carantinei pentru o localitate, acest lucru nu mai este posibil prin ordonanța militară, ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat”.

În opinia liderului deputaților PNL, din punct de vedere politic, dialogul invocat în accepțiunea PSD nu înseamnă altceva decât „folosirea tuturor pârghiilor pentru a bloca Guvernul în lupta cu epidemia COVID-19. Lupta PSD cu PNL înseamnă de fapt o luptă a PSD cu românii, iar supărarea liderilor PSD vine din faptul că Guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați”.

Parlamentarii au încuviințat, joi, în ședință online, cu majoritate de voturi, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, dar au fost impuse Guvernului o serie de condiții. Drepturile şi libertăţile îţi vor fi îngrădite pentru încă 30 de zile. Parlamentarii nu au renunţat însă la condiţiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui să prezinte un raport săptămânal cu activităţile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achiziţiile publice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Florin Roman