x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Educaţiei, despre FONDUL ŞCOLII: "Dacă se face într-un cadru legal, nu văd care este problema"

Ministrul Educaţiei, despre FONDUL ŞCOLII: "Dacă se face într-un cadru legal, nu văd care este problema"

16 Mai 2013   •   18:10
Ministrul Educaţiei, despre FONDUL ŞCOLII: "Dacă se face într-un cadru legal, nu văd care este problema"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spune că analizează împreună cu Ministerul Finanţelor o modalitate prin care fondul şcolii, care până acum, teoretic, era ilegal, să poată fi acordat de părinţi într-o manieră transparentă, legală, prin crearea unui mecanism în care cheltuirea banilor să pată fi monitorizată.

"Trebuie să avem un mecanism mult mai clar, ca opţiunile părinţilor de a sprijini, chiar şi financiar, o şcoală, să urmeze un traseu legal şi vizibil", a precizat Pricopie, într-un interviu pentru NewsIn.

"Atât timp cât oricine, eu am dreptul să merg la şcoală şi să contribui cu ceva, de la făcut curăţenie în clasă, lucru pe care l-am făcut înainte de a începe şcoala cu alţi părinţi, la, nu ştiu, să asigurăm o anumită dotare... Atât timp cât acest lucru se face într-un cadru legal şi nu circulând bani într-o formă ascunsă, nu văd care este problema. Sigur că ideal ar fi să nu fie nevoie să ajungi în situaţia asta, dar să ştiţi că în toate statele occidentale, şi am discutat lucru ăsta şi la Ministerul Finanţelor, să avem un mecanism mult mai clar, ca opţiunile părinţilor de a sprijini, chiar şi financiar, o şcoală, să urmeze un traseu legal şi vizibil. Să existe posibilitatea, aşa cum există şi acum posibilitatea acelor donaţii, dar să fie mult mai clar şi traseul mult mai bine pus pe hârtie. Altfel, orice fond al clasei care nu ştii exact ce se întâmplă cu acei bani şi unde se duc banii este o procedură ilegală. Or părinţii, profesorii, directorii, toţi trebuie să cunoască acest lucru", a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a adăugat că vrea să extindă şi la şcolile din România sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit existent pentru organizaţii neguvernamentale. 

×