x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fortareata de la Putna - Ministrul explica, iar BOR acuza

Fortareata de la Putna - Ministrul explica, iar BOR acuza

13 Iul 2004   •   00:00

Ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, a declarat ca IPS Pimen, care a acuzat autoritatile de excese in ceea ce priveste masurile de securitate la manifestarile de la Putna din 2 iulie, stia de acestea inainte de desfasurarea evenimentului, dar nu a avut nici o reactie.

Theodorescu a precizat ca oriunde in lume unde vin oficialitati ale statului masurile de securitate sunt foarte stricte. "In acea zi incarcata de evenimente, in nici un moment ierarhul locului nu mi-a vorbit despre "exagerarile" la care face acum aluzie, desi ar fi fost simplu si firesc sa ne comunice asemenea date", a declarat ministrul.

EXCESE. Si Biserica Ortodoxa Romana considera excesive masurile de securitate luate de SPP la Manastirea Putna cu ocazia comemorarii domnitorului Stefan cel Mare, dupa cum a declarat parintele Costel Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. "Fortele de ordine nu fac inca diferenta intre spatiul public si spatiul bisericesc. Intr-un astfel de spatiu religios nu trebuie luate aceleasi masuri de siguranta ca pe un stadion", a afirmat Costel Stoica.

×
Subiecte în articol: politic