x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fostul soţ al Olguţei Vasilescu, prim-vice la ASF

Fostul soţ al Olguţei Vasilescu, prim-vice la ASF

de Marius Gîrlașiu    |    29 Iun 2017   •   10:02
Fostul soţ al Olguţei Vasilescu, prim-vice la ASF
Sursa foto: DIANA OROS

Plenul reunit al Parlamentului a votat ieri mai multe sinecuri pentru oamenii de casă ai Puterii. Deputatul PSD Leonardo Badea a fost instalat în fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară, în vreme ce Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, a fost uns pe postul de prim-vicepreşedinte al ASF. Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu s-a ales şi ea cu un loc călduț în Cole­giul CNSAS. 

Deputatul PSD Leonardo Badea, preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, va prelua postul de preşedinte al ASF rămas vacant după revocarea din funcţie a lui Mişu Negriţoiu, pe data de 11 mai. Badea a fost numit preşe­dinte al ASF cu 321 voturi „pentru” şi 38 voturi „împotrivă”. Tot ieri a fost votat şi prim-vice­preşedintele ASF, Ovidiu Răzvan Wlassopol. Fostul soţ al Olguţei Vasilescu, în trecut jurnalist la Jurnalul Naţional şi PRO TV, a primit 338 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”. Wlassopol, care este consilier al vicepreşedintelui ASF pentru piaţa de capital Mircea Ursache, îl va înlocui în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF pe Cornel Coca-Constanti­nescu care a preluat poziţia de vicepreşedinte responsabil de piaţa de asigurări. Aleşii au mai aprobat numirea Sulfinei Barbu în funcţia de membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Vicepreşe­dintele PNL, fost ministru în guvernele Boc şi Tăriceanu şi fost deputat PDL (2008-2012), a candi-dat în decembrie 2016 pentru un mandat de deputat în Bucureşti, însă a ratat accesul în Parlament, fiind a şasea pe listele PNL. Tot în şedinţa de ieri a plenului reunit au fost aprobate numirile lui Dorel Căprar (deputat PSD) şi Valeriu Bădulescu (senator PMP) în Comisia pentru controlul SIE, în vreme ce deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a preluat locul fostului deputat Manuel Costescu în Comisia parlamentară pentru controlul SRI. 


Anchetă pentru alegerea lui Cuza 
În acelaşi timp, s-a prelungit cu 60 de zile termenul de depunere a raportului de către Comisia care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009, urmând ca şedinţele acestei comisii să se desfăşoare în perioada 1 iulie - 1 septembrie. Grupurile parlamentare ale PSD au votat în favoarea prelungirii activităţii, în vreme ce PNL şi PMP s-au opus ca şedin­ţele să fie progra­mate pe timpul vacanţei parlamen­tare. Liderul PMP Traian Băsescu i-a persiflat pe aleşii Puterii, propunân­du-le pe un ton ironic să ancheteze „corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române în 1859”, „corectitudinea alegerilor prezi­denţiale din 2014 în Diaspora” şi „corectitudinea alegerii de către preşedintele Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim-ministru desemnat”. 
 

×
Subiecte în articol: Wlassopol