x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frunzăverde a plecat din PD-L: "Mă văd construind dreapta modernă alături de Crin Antonescu". Lăzăroiu îl înjură pe Facebook (VIDEO)

Frunzăverde a plecat din PD-L: "Mă văd construind dreapta modernă alături de Crin Antonescu". Lăzăroiu îl înjură pe Facebook (VIDEO)

27 Mar 2012   •   15:36
Frunzăverde a plecat din PD-L: "Mă văd construind dreapta modernă alături de Crin Antonescu".  Lăzăroiu îl înjură pe Facebook (VIDEO)

UPDATE 18:22 - Sorin Frunzaverde: "Voi deveni vicepresedinte al PNL"
"Voi candida ca membru PNL pentru presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, din partea USL. Asa cum mi s-a propus astazi, voi deveni vicepresedinte al PNL. Nu poti sa candidezi pentru functia asta fara sa fii membru PNL", a precizat Frunzaverde.pentru Mediafax.

Sorin Frunzaverde a declarat ca motivele plecarii sale din PDL pot fi gasite in declaratia lui 24 noiembrie 2010 - citeste aici declaratia lui Sorin Frunzaverde in 24 noiembrie 2010.

UPDATE 18:04 - Frunzaverde :"Voi intra in PNL. PDL nu mai are nimic de-a face cu dreapta'
Sorin Frunzaverde a acordat jurnalistului Radu Tudor o declaratie prin care clarifica relatia sa cu PDL.
"Voi fi candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin si cel mai probabil vicepresedinte PNL pentru relatiile internationale. Am tras un semnal de alarma din Noiembrie 2010 ca Romania a devenit stat politienesc, in care vrajba politica a declansat un imens haos administrativ. Eu am tot vorbit despre aceste probleme grave in primul rind in interiorul PDL, dar si in public uneori. Toate resursele pentru dezvoltare locala sunt centralizate cum n-au fost niciodata. Am atras atentia de nenumarate ori ca PDL nu mai are nimic de a face cu valorile de dreapta. Intai voi anunta candidatura mea din partea USL si tot atunci se va produce si plecarea mea din PDL. Toate aspectele vor fi lamurite maine la ora 12,00 intr-o conferinta de presa", declara Sorin Frunzaverde pe site-ul lui Radu Tudor.

Citeste si Cristian Tudor Popescu: "Plecarea lui Frunzaverde arata o fractura majora la nivelul principiilor in PDL"

UPDATE 17:52 - Sorin Frunzaverde a comentat pentru PRESSALERT.ro informatiile legate de plecarea sa din PD-L catre PNL, confirmand ca maine va face el public "anuntul facut astazi". Fostul prim-vicepresedinte al PD-L a sustinut ca plecarea sa nu are nici o legatura cu ancheta DNA legata de scandalul Moldomin. "Nici nu m-am gandit la asta vreo secunda. Cred ca este inceputul constructiei dreptei moderne in Romania. Bine-nteles ca ma vad construind dreapta moderna alaturi de Crin Antonescu".

UPDATE 17:35 - "Uneori imi pare rau ca nu am spus la timpul potrivit anumite lucruri despre anumiti oameni. Frunzaverde - un gunoi. Dar inainte de congresul PDL am avertizat ca e mai bine ca aceia care au pierdut sa nu ia nicio functie de conducere. Au preferat sa negocieze", a scris Sebastian Lazaroiu, fostul ministru al Muncii pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 17:29 - Vicepresedintele PDL Mihaela Popa sustine ca in cazul plecarii lui Sorin Frunzaverde si a primarului din Slatina, Darius Valcov, din formatiunea democrat-liberala, atunci liderul PDL Emil Boc ar trebui sa-si asume pierderile si sa-si dea demisia de la conducerea partidului.

"Eu nu am vazut nicio declaratie a lui Frunzaverde privind plecarea sa din partid. Daca insa este adevarat ca pleaca atat el, cat si 42 de primari din judetul Caras Severin, cat si primarul Slatinei, Darius Valcov, atunci Emil Boc ar trebui sa-si asume aceste pierderi si sa-si dea demisia din fruntea PDL", a declarat marti, conform Mediafax, vicepresedintele PDL Mihaela Popa.

Ea a spus ca Frunzaverde e "un personaj cu greutate" in PDL, fiind fondator al partidului si omul care a dus formatiunea in Partidul Popular European.

UPDATE 17:08 - Presedintele Senatului, Vasle Blaga a declarat, marti: "O sa incerc sa vorbesc cu domnul Frunzaverde, dar il stiu un om serios si decis. Nu cred sa avem vreo sansa de a-i schimba decizia. Conducerea partidului este obligata sa aiba o discutie cu domnul Frunzaverde."

UPDATE 16:25 - Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a declarat, pentru Q Magazine, ca negocierile dintre PNL si Sorin Frunzaverde se poarta de cel putin o saptamana. "Stiam de o saptamana ca se poarta discutii. Nu stiam ca azi au ajuns la o intelegere. Este perfect! Ma bucur pentru ca Sorin Frunzaverde a fost un om vertical, cand a avut o pozitie a spus-o chiar si atunci cand a fost impotriva jupanului. Nu cred ca vor fi probleme cu PSD, zonele de candidaturi la consiliile judetene au fost stabilite. Consiliul Judetean Caras-Severin trebuia sa aiba candidatul din partea PNL. Noi avem o marja de miscare pe aceste zone negociate, fiecare poate propune ce candidat doreste", a spus Diaconu.

UPDATE 16:23 - Deputatul PDL de Caras-Severin, Valentin Rusu, lider al democrat-liberalilor resiteni, sustine ca in momentul in care Frunzaverde va lua decizia de a candida din partea USL, la presedintia Consiliului Judetean, il va urma, asa cum vor face si ceilalti colegi ai sai.

"In momentul de fata, sunt doar declaratii de presa. O declaratie a domnului presedinte Sorin Frunzaverde nu am vazut, dar, in momentul in care va aparea, va fi o decizie pe care am sa o respect si am sa o urmez. Am avut discutii cu colegii mei parlamentari si au raspuns afirmativ. De asemenea, cred ca si primarii din judet vor face acelasi lucru", a declarat parlamentarul de Caras-Severin, citat de Agerpres. Si Ionel Goga, primarul orasului Oravita, a afirmat ca il va urma pe Sorin Frunzaverde, indiferent de partidul in care acesta va fi.

UPDATE 16:20 - Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, a declarat ca nu ii vine a crede ca Sorin Frunzaverde a decis sa paraseasca partidul si sa migreze la PNL. "N-am nicio explicatie. Nu stiu nimic despre plecare, eu mai am o speranta. Eu nu cred inca, dar pentru partid este o pierdere", a declarat Mircea Toader.

UPDATE 16:00 - Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat ca nu stie nimic de demisia din partid a lui Frunzaverde, motivand ca a fost toata ziua in plenul Camerei Deputatilor. "Nu stiu, nu am aceasta informatie, stiti foarte bine ca am fost in plen toata ziua, nu stiu nimic despre acest lucru".

UPDATE 15:41 - "Daca lucurile se confirma, plecarea domnului Frunzaverde este o pierdere pentru PDL. Este un om pe care il respect si pe care il admir si ma intereseaza motivatiile lui. Stiu ca in decursul timpului a avut anumite critici, de cele mai multe ori justificate. Insa nu toate plecarile sunt marcate de infamie", a declarat vicepresedintele PDL Theodor Paleologu, care a precizat ca a aflat de demisia lui Frunzaverde printr-un SMS.

UPDATE 15:27 - "Nu stiam, mi-ati dat o informatie care, daca e adevarata, trebuie sa aflu motivele. Personal eu nu stiu. Nu este un lucru bun, asta e clar, daca asa stau lucrurile nu este un lucru bun pentru partid". Intrebata daca exista tensiuni intre Sorin Frunzaverde si Vasile Blaga, Elena Udrea a spus: "Nu stiu sa va spun, intrebati-l si pe domnul Blaga".

UPDATE 15:26 - Vicepresedintele liberalilor Mihai Voicu a declarat ca Sorin Frunzaverde nu este inca membru PNL, dar ca acesta va candida la alegerile locale din partea USL, la presedintia Consiliul Judetean Caras Severin.

"Tehnic vorbind Sorin Frunzaverde nu s-a inscris in PNL. Am agreat sa candideze la alegerile din 10 iunie din partea PNL respectiv a USL la presedintia Consiliului Judetean", a afirmat Mihai Voicu.

UPDATE 15:25 - Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a anuntat ca organizatia USL Caras Severin il va propune si sustine la sefia Consiliului Judetean pe actualul presedinte al CJ Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL.

Liderul PNL a mentionat doar ca Sorin Frunzaverde urmeaza sa faca o declaratie lamuritoare in cursul zilei de miercuri.

.......................................

Sorin Frunzaverde si-a anuntat demisia din PD-L, al carui prim-vicepresedinte este, si din cea de presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin. El va candida, insa, pentru un nou mandat, dar din partea PNL. Unul dintre cei mai vechi membri ai fostului PD, ministru in cateva randuri, Frunzaverde l-a sustinut in alegerile interne pe Vasile Blaga impotriva lui Emil Boc. Tot astazi si-a anuntat plecarea din PD-L (si implicit din cea de primar al municipiului Slatina) si Dariu Valcov, sef al organizatiei judetene Olt a partidului portocaliu. El nu a indicat o destinatie politica, dar si-a facut fostii colegi mincinosi. Sotia acestuia, Lavinia Sandru, s-a alaturat recent UNPR.

Sorin Frunzaverde este artizanul aderarii PD-L la Partidul Popular European (PPE). Surse politice au declarat pentru Jurnalul National ca alaturi de el vor migra 42 de primari si ca urmatorul pe lista dezertarilor politice este Constantin Ostaficiuc, presedintele PD-L al Consiliului Judetean Timis.

×
Subiecte în articol: politica