x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fugarii din PNL aleargă după funcţii

Fugarii din PNL aleargă după funcţii

de Adriana Duţulescu    |    06 Apr 2010   •   00:00
Fugarii din PNL aleargă după funcţii
Sursa foto: /Agerpres

Senatorul Berca şi deputatul Banu au trecut ieri de la PNL la PD-L, pentru că erau "neglijaţi". Şi un grup de la PSD se pregăteşte să treacă la independenţi.



După două luni în care s-a jurat că nu sunt adevărate zvonurile legate de negocierile sale cu PD-L, senatorul PNL Gabriel Berca, fost secretar general al Guvernului Tăriceanu, şi-a dat ieri demisia din partid pentru a se duce în partidul prezidenţial. Odată cu el a demisionat şi deputatul Mihai Banu, colegul său de filială, la Bacău. Amândoi au anunţat că vor merge la PD-L, partid aflat la guvernare, şi susţin că au plecat din PNL din cauză că se simţeau neglijaţi. Berca a spus că că liderii PNL au fost indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în filialele partidului, şi că munca sa nu a fost apreciată.

"Nu fac acest pas din oportunism, nu am reuşit să mă mai manifest ca om politic în judeţul Bacău în organizaţia PNL", a explicat Berca motivul plecării sale. Colegul Banu a invocat aceeaşi frustrare generată de faptul că nu era băgat în seamă în PNL. "La vremea asta mă simt ignorat. Nu mai încearcă nimeni să valorifice experienţa pe care o deţin într-un anumit domeniu. În plus, s-a creat o stare de disconfort, fără perspective de a se îmbunătăţi în cadrul organizaţiei noastre (PNL Bacău - n.r.). E ca şi într-o căsnicie, nu mă mai simt confortabil. Nu mai cred că mă pot manifesta în această organizaţie", a spus Banu, citat de Mediafax.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat pentru Mediafax că nu ştia că parlamentarii liberali Gabriel Berca şi Mihai Banu vor pleca din partid. "Dacă au demisionat din PNL, înseamnă că PD-L s-a hotărât să-i dea post de preşedinte de filială lui Berca. Gabriel Berca nu demisionează deci din oportunism, ci pentru funcţie", a spus el. În schimb, liderul PNL Bacău, Romeo Stavarache, a declarat că Berca şi Banu "cochetează cu PD-L de mai bine de şase luni", acuzând şi el interesul lui Berca pentru funcţii.

Senatorul PD-L de Bacău, Vasile Nistor, a declarat la rândul său că au existat discuţii între conducerea partidului şi Berca pentru trecerea la democrat-liberali, filiala urmând să fie informată dacă acesta va prelua interimar şefia PD-L Bacău.

NOI DEMISII DIN PSD
Demisiile celor doi vor fi urmate de un nou val de plecări ale unor parlamentari către Putere, de data asta urmând cei de la PSD să piardă un grup de colegi. Surse din conducerea PSD susţin că există câţiva deputaţi care ar negocia trecerea la grupul independenţilor lui Gabriel Oprea, printre care Oana Niculescu Mizil şi deputatul de Cluj Cornel Itu.

×
Subiecte în articol: politic