x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fumatul interzis în spaţii publice închise! Pentru fumători, baruri şi discoteci speciale.

Fumatul interzis în spaţii publice închise! Pentru fumători, baruri şi discoteci speciale.

de Aniela Nine    |    24 Mai 2011   •   09:05

Potrivit unui proiect adoptat cu amendamente in Comisia de sanatate a Senatului, fumatul ar putea fi interzis in spatiile publice inchise, cu exceptia penitenciarelor, iar fumatorilor le-ar putea fi destinate baruri si discoteci speciale, hotararea a fost consfiintita cu aburul unei tigari electronice a unui senator participant la sedinta comisiei.

Senatorii din Comisia pentru sanatate au aprobat o propunere legislativa care interzice fumatul in spatiile publice inchise.
Un amendament adus propunerii legislative permite fumatul in baruri, discoteci, restaurante si alte unitati cu destinatii similare, organizate exclusiv pentru fumatori, cu o suprafata maxima de 150 mp si unde nu vor avea acces tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani.

Senatorul PDL Tudor Udristoiu, care in timpul sedintei a fumat folosind o tigara electronica, a afirmat ca in cazul in care acest proiect va fi adoptat el ar putea ajunge in situatia de a nu mai participa la lucrarile comisiei.

Propunerea legislativa de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care va fi dezbatura de Senat in calitate de prima Camera sesizata, o are ca initiator pe Manuela Mitrea, deputat PSD.

×