x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Functii in PSD - Oprescu se va bate cu Nastase

Functii in PSD - Oprescu se va bate cu Nastase

21 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Senatorul Sorin Oprescu a anuntat ieri ca va candida la functia de presedinte executiv al PSD. Pentru aceasta functie va mai candida si actualul lider al PSD, Adrian Nastase. Surpriza ieri la sedinta Delegatiei Permanente a PSD. Sorin Oprescu si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de presedinte executiv, post vizat si de actualul presedinte al partidului, Adrian Nastase.
LAVINIA DIMANCEA

CANDIDAT. Sorin Oprescu si-a anuntat intentia de a candida in contextul discutiilor privind competitia pentru Primaria Capitalei
La Congresul PSD din aprilie, Sorin Oprescu va intra in competitie directa cu Adrian Nastase, care si-a manifestat inca de saptamana trecuta dorinta de a se inscrie in aceasta cursa. Nastase spunea atunci ca i se pare "ilogic si anormal" ca Ion Iliescu sa fie adjunctul sau, recunoscandu-l in acest fel ca viitorul presedinte al partidului. La Delegatia Permanenta de ieri, Oprescu si-a anuntat colegii in contextul unor comentarii privind refuzul sau de a candida pentru functia de edil-sef al Capitalei, dar si a unor discutii privind candidaturile pentru viitoarea conducere a partidului. "Daca aceasta functie se va regasi in noul statut al partidului, imi voi depune candidatura", ne-a declarat Sorin Oprescu.

"BUCURIE". Intrebat cum a reactionat viitorul sau contracandidat, Oprescu a spus ca "Nastase s-a bucurat" intrucat competitia deschisa este benefica pentru partid. De acelasi principiu al competitiei a vorbit si presedintele Consiliului National, Alexandru Athanasiu. El a spus ca reactia lui Nastase la anuntul facut de Oprescu a fost "fireasca" si ca "nu a comentat". Intrebat ce parere are despre gestul lui Oprescu, Athanasiu a gasit normal anuntul acestuia. "Nu exista loc si om. Cat mai multe candidaturi nu pot decat sa faca bine partidului. Este foarte bine sa exista candidaturi multiple", a spus Athanasiu, care a apreciat ca este un lucru foarte bun ca un membru al partidului sa isi anunte din vreme candidatura.

SUSTINERE. Daca au mai fost anuntate si alte candidaturi, Athanasiu a spus ca nu. Insa discutii pe marginea acestui subiect se pare ca au existat. Unii membri ai Delegatiei Permanente au fost "curiosi" sa afle daca persoana care doreste sa candideze pentru o functie in viitoarea conducere trebuie sa aiba si sustinere. Intrebarea i-a fost adresata lui Adrian Nastase, potrivit unor surse din partid, care a trebuit sa dea aceste explicatii ca urmare a declaratiilor sale de sustinere pentru candidatura lui Ioan Rus la functia de secretar general al partidului. Raspunsul lui Nastase nu putea fi altul decat ca "nu este nevoie", din moment ce el si-a declarat sustinerea pentru principiul competitiei directe. In afara de Ioan Rus, care este dorit de Adrian Nastase, pentru postul de secretar general al partidului si-a mai anuntat candidatura si liderul TSD, Victor Ponta. Un alt pretendent ar putea fi vicepresedintele Miron Mitrea, dar se pare ca si Octav Cozmanca, actualul presedinte executiv, este dorit de unii membri ai partidului.

"CONGRESUL VA DECIDE"
"Eu cred ca trebuie sa incurajam competitia in partid si pe mine m-ar bucura sa fie cat mai multi competitori", a comentat Nastase candidatura lui Oprescu, precizand ca probabil discutiile din partid privind candidaturile la Primaria Capitalei au creat "o anumita emulatie". Ion Iliescu a spus ca este vorba de "un proces preliminar si un principiu proclamat ca exista aceasta posibilitate deschisa oricui din partid". Intrebat daca il va sustine pe Oprescu, Iliescu a raspuns: "De ce ma intrebati asta? Ce importanta are? Congresul va decide".
×
Subiecte în articol: politic nastase partidului oprescu