x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Funeriu, acuzat de dezastrul de la Bac. USL cere demisia ministrului Educaţiei

Funeriu, acuzat de dezastrul de la Bac. USL cere demisia ministrului Educaţiei

de Gabriela Antoniu    |    05 Sep 2011   •   21:00
Funeriu, acuzat de dezastrul de la Bac. USL cere demisia ministrului Educaţiei

Opt din zece candidati au picat Bacalaureatul din sesiunea de toam­na, procentul elevilor care au reusit inainte de contestatii fiind de 19,52 la suta, raportat la numarul celor care au participat la examen. Conform centralizarii finale realizate de Minis­te­rul Educatiei, inainte de con­tes­ta­tii, realizate de Centrul Natio­nal de Evaluare si Examinare, procentul elevilor care au reusit la examenului national de Bacalaureat din anul sco­lar 2010-2011, sesiunea august-septembrie, este de 19,52 la suta ra­por­tat la numarul de candidati pre­zenti, adica 17.778 de candidati, in timp ce procentul elevilor care au reu­sit la examenul de Bacalaureat ra­portat la numarul de candidati in­scrisi este de 16,06 la suta, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Edu­catiei, Cercetarii, Tineretului si Spor­tu­lui. In sesiunea august – septembrie a bacalaureatului s-au inscris 110.708 candidati. Dintre acestia

s-au prezentat 91.060 de candidati, 410 fiind eliminati la nivel national pentru frauda sau tentativa de frauda. Dintre candidatii care au luat exa­menul de bacalaureat, 14.527 au obtinut medii intre 6 si 6,99, 2.889 au avut medii intre 7 si 7,99, 352 – medii intre 8 si 8,99, iar 10 au avut medii intre 9 si 9,99. Nici un candidat nu a obtinut media 10. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat sesiunea de toamna, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate maine. Cele mai multe contestatii au fost depuse in Capitala – 4.000, Timis – 754, Brasov – 707, Cluj – 552, Bihor – 546, Mures – 494, Hunedoara – 484, iar cele mai putine in Salaj – 77.

Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat au determinat ieri Opozitia sa ceara demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. "Soli­citam, consideram normal ca ministrul Funeriu sa demisioneze, macar pentru aceste rezultate, care sunt produsul muncii lui de doi ani, a ministerului lui, dar probabil ca nu o va face", a declarat ieri copresedintele USL, Crin Antonescu. El a apreciat ca ceea ce s-a intamplat la prima si la a doua sesiune a Bacalaureatului reprezinta una dintre cele mai grave situatii pe care guvernarea actuala le-a generat. "Nu cred ca putem sa acceptam raspunsul simplu si stupid pe care Funeriu si colegii din Guvern il dau, ca tinerii absolventi sunt intr-o proportie nemaintalnita sub nivelul cerut de parcursul scolar", a declarat Antonescu.

El a spus ca nu este posibil ca, la capatul unui ciclu scolar in care elevii sunt pregatiti intr-un anumit ritm, sa schimbi regulile jocului. "Pentru noi e clar ca ministrul Funeriu a dorit sa demonstreze pe spinarea acestor o suta de mii de tineri ca scoala romaneasca a fost si este zero pana la domnia sa si pana la asa-zisa reforma pedelista. Nu ne-ar mira ca la anul sa avem de-a face cu subiecte usoare, care sa arate ca efectele reformei au dat roade", a spus liderul PNL. Antonescu a aratat ca este nevoie de o dezbatere publica serioasa pe aceasta tema.

×
Subiecte în articol: daniel funeriu bacalaureat 2011