x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fuziunea PNL-PD - Basescu: "Domnul Stoica gandeste in baie"

Fuziunea PNL-PD - Basescu: "Domnul Stoica gandeste in baie"

17 Iul 2004   •   00:00
Fuziunea PNL-PD - Basescu: "Domnul Stoica gandeste in baie"

Liderul PD, Traian Basescu, a revenit ieri asupra proiectului privind fuziunea PD-PNL, lansat joi de liberalul Valeriu Stoica.

ANIELA NINE

Astfel, intr-un interviu acordat BBC, Basescu s-a exprimat dur la adresa lui Stoica: "Domnul Stoica, deocamdata, gandeste in baie, pentru ca nu conduce vreun partid. Probabil, cand pui soldatei de plumb, asa, prin baie, prin dus, in sufragerie, te poti juca oricum. Dar domnului Stoica nu-i permite nimeni, repet, nimeni sa gandeasca pentru PD". Mai mult, liderul PD considera ca, avand in vedere ca pedistii sunt "mult mai multi si mai destepti si mai experimentati politic", pot gasi singuri solutii pentru PD, fara a necesita ajutorul liberalului Valeriu Stoica.

COMENTARII. Proiectul lui Stoica a fost comentat ieri de politicieni. Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, considera acest proiect "de un cinism aparte". "Acest lucru este absolut uimitor prin faptul ca asa-zisii urmasi ai liberalilor se spala pe maini de identitatea ideologica si de aceasta traditie politica istorica", a spus Corlatean. Liderul PRM, C.V. Tudor, s-a declarat uimit de aceasta idee de fuziune si apreciaza propunerea drept un "monument de stupiditate". Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely nu vede posibila o astfel de fuziune cel putin pana la alegeri, avand in vedere ideologiile diferite ale celor doua partide. PUR considera insa ca fuziunea PNL-PD va avea loc, fiind doar o chestiune de timp. Purtatorul de cuvant al PUR, Bogdan Pitigoi, spune ca pentru ca eventuala fuziune sa fie un succes, "conteaza corectitudinea si calitatea jucatorilor".

×
Subiecte în articol: politic stoica