x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriel Leş despre finalizarea licitaţiei pentru corvete:Este un pas extrem de important al Armatei Române

Gabriel Leş despre finalizarea licitaţiei pentru corvete:Este un pas extrem de important al Armatei Române

03 Iul 2019   •   21:45
Gabriel Leş despre finalizarea licitaţiei pentru corvete:Este un pas extrem de important al Armatei Române

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, afirmă că finalizarea procedurii de achiziţie publică a corvetelor reprezintă "un pas extrem de important" pe care l-a făcut Armata Română.

El a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la postul B1 TV, că achiziţia celor patru nave militare era strict necesară, în condiţiile în care care în ultimii 30 de ani nu au fost făcute investiţii majore în Forţele Navale. 

"Este un pas extrem de important care s-a făcut. Este o procedură care a fost foarte mult lungită, întârziată. Este o procedură extrem de complexă, să nu uităm acest lucru. Este o capabilitate care avem nevoie foarte repede. Aşa cum am afirmat şi în conferinţa de presă de astăzi, la Forţele Navale, la Statul Major al Forţelor Navale, investiţiile nu au fost la nivelul la care ar fi trebuit. Să nu uităm că nu am cumpărat şi nu s-au achiziţionat pentru Forţele Navale astfel de capabilităţi de mai bine de 30 de ani şi era extrem de important să facem ceva", a afirmat Leş.

Acesta speră ca în următoarele trei luni să semneze contractul cu asocierea Naval Group din Franţa şi Şantierul Naval Constanţa, astfel încât, ulterior, într-o perioadă de şapte ani, să fie produse şi livrate Forţelor Navale cele patru corvete.

Ministrul Apărării a subliniat că valoarea mare a investiţiei pentru corvete, de peste un miliard de euro, a făcut ca interesul pentru adjudecarea contractului să fie foarte mare.

"Este logic să încerce să prindă orice chichiţă, dacă îmi permiteţi un limbaj neacademic, ca să blocheze, să oprească procedura", a adăugat Gabriel Leş.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: leș corvete armata romana