x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriel Oprea: România ar trebui să fie azi în Schengen

Gabriel Oprea: România ar trebui să fie azi în Schengen

18 Mai 2019   •   14:05
Gabriel Oprea: România ar trebui să fie azi în Schengen

UNPR va susţine, prin măsuri concrete, aderarea urgentă a României la spaţiul Schengen, întrucât românii trebuie să fie trataţi ca cetăţeni egali, afirmă preşedintele formaţiunii politice Gabriel Oprea.

"România ar trebui să fie astăzi în Schengen! Nu cerşim nimic, cerem să ne fie respectate drepturile câştigate. Este de neacceptat faptul că ţara noastră încă aşteaptă să facă parte din spaţiul de liberă circulaţie, deşi îndeplineşte de multă vreme criteriile tehnice necesare. România merită să fie parte a statelor din zona fără frontiere. Românii trebuie să fie trataţi ca cetăţeni egali, nu ca cetăţeni de rangul doi. Şi tocmai pentru că îndeplinim toate criteriile, nu ar trebui să fim trataţi diferit", a declarat Oprea, potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Liderul UNPR a subliniat că atitudinea celor care se opun aderării României la Schengen este una "strict politică".

"Cred că acest mod de a trata state care şi-au făcut temele cu seriozitate, afectează şi imaginea Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu trebuie să funcţioneze cu două viteze şi nu trebuie să existe standarde duble pentru niciunul dintre cetăţenii săi", a mai spus preşedintele UNPR.

La rândul său, candidatul la alegerile europarlamentare Anghel Iordănescu a afirmat că UNPR este un partid al "tuturor, un proiect născut din dragoste de ţară".

"Am crezut şi cred în acest proiect. În politică, la fel ca în sport, dacă nu te implici, dacă nu te organizezi, nu te mobilizezi şi nu munceşti, nu realizezi nimic. UNPR a avut succes şi va mai avea succes. Îi îndemn pe toţi colegii din organizaţiile partidului să strângă rândurile şi să-şi facă datoria, în echipă, aşa cum facem şi noi, candidaţii la Parlamentul European. Vom reprezenta ţara aşa cum am reprezentat-o ca sportivi şi ne vom bate pentru România şi pentru interesele sale", a mai spus Iordănescu, potrivit sursei citate.

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a făcut, alături de unii dintre candidaţii la alegerile europarlamentare, un tur al organizaţiilor partidului din regiunea Muntenia, în perioada 17-18 mai. Conducerea Uniunii a participat vineri la şedinţe de lucru cu lideri şi membri ai organizaţiilor judeţene din Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, iar sâmbătă, cu cei din Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

În cadrul întâlnirilor, s-a analizat stadiul reorganizării filialelor teritoriale ale partidului la nivelul structurilor judeţene şi locale şi s-a discutat despre activitatea de campanie desfăşurată de organizaţiile din regiune. De asemenea, au fost prezentate principalele proiecte ale candidaţilor pentru Parlamentul European, pornind de la angajamentul acestora de a depune toate eforturile pentru ca identitatea naţională a României să fie bine reprezentată în contextul european. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriel oprea