x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea contestă suspendarea cercetării penale a lui Traian Băsescu

Gabriela Firea contestă suspendarea cercetării penale a lui Traian Băsescu

24 Apr 2014   •   12:50
Gabriela Firea contestă suspendarea cercetării penale a lui Traian Băsescu

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a depus la Parchet o contestaţie faţă de decizia procurorilor de a suspenda punerea în mişcare a acţiunii penale în dosarul în care parlamentarul PSD îl acuză pe şeful statului de şantaj şi ameninţare.

Parchetul General a anunțat în 18 aprilie că a decis începerea urmăririi penale față de fapta de șantaj și amenințare în acest dosar.

Astfel, ancheta a fost deschisă, dar a fost suspendată până la finalul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu.

De menționat faptul că urmărirea penală nu este pe numele lui Traian Băsescu, ci față de faptă.

Gabriela Firea a depus în 16 aprilie o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în care îl acuză pe şeful statului de şantaj şi ameninţare. Plângerea penală a fost semnată şi de premierul Victor Ponta, care a făcut un apel la parlamentarii puterii să susţină demersul.

O altă plângere penală împotriva lui Traian Băsescu a fost depusă la Parchetul instanţei supreme de către Victor Ponta şi de 175 de parlamentari.

Preşedintele Traian Băsescu declarase anterior că atât el, cât şi fiica sa, Ioana Băsescu, stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

×