x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană acuză: "Băsescu a cerut date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale"

Geoană acuză: "Băsescu a cerut date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale"

18 Apr 2007   •   00:00
Geoană acuză: "Băsescu a cerut date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale"

Liderul PSD Mircea Geoană a dezvăluit că preşedintele Traian Băsescu a cerut serviciilor de informaţii date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale.

  • Cititi aici documentul prezentat de Mircea Geoana
    Băsescu: "Geoană e diversionist"Coldea recunoaşteSRI, despre judecătorii nominalizaţi Liderul PSD Mircea Geoană a dezvăluit că preşedintele Traian Băsescu a cerut serviciilor de informaţii date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale.

    Geoană a prezentat două note despre care a susţinut că ar fi fost scrise de prim-adjunctul SRI Florian Coldea, note prin care acesta ar fi solicitat căutarea în baza de date a servicului a unor informaţii compromiţătoare despre Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru, judecători ai CC.

    Liderul PSD a susţinut că are la dispoziţie şi originalele, afirmând că aceste bilete ar constitui "dovada imixtiunii nepermise în viaţa democratică a României şi a poliţiei politice practicate de Traian Băsescu”. Geoană a cerut demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, demisia coonducerii SRI şi punerea sub acuzare de către Parchetul Militar a prim-adjunctului SRI şi a celorlalţi care au colaborat la "acest act de poliţie politică".

    El a declarat că astfel Traian Băsescu a făcut acte de poliţie politică şi presiuni politice, prin intermediul serviciilor de informaţii, asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, care a dat, marţi, aviz negativ asupra propunerii de suspendare din funcţie a preşedintelui. Mircea Geoană a spus că, în urma acestui "şantaj” practicat de conducerea SRI asupra unora dintre judecătorii Curţii, avizul negativ asupra propunerii de suspendare din funcţie a preşedintelui a fost ”viciat”.

    Directorul SRI, George Maior a declarat ieri, înainte de audierea comisia parlamentară de control a SRI convocată de urgenţă, că nu au existat niciun moment solicitări de asemenea informaţii din partea preşedintelui Băsescu, declarându-se totodată dezamăgit de implicarea Serviciului pe care îl conduce în acţiuni politice.

    Cititi aici documentul prezentat de Mircea Geoana
  • ×
    Subiecte în articol: basescu politic