x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană cere o nouă şedinţă a Comisiei de Integritate a PSD

Geoană cere o nouă şedinţă a Comisiei de Integritate a PSD

14 Noi 2011   •   09:36
Geoană cere o nouă şedinţă a Comisiei de Integritate a PSD

Presedintele Senatului cere o noua sedinta a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala, in care sa se analizeze cazul sau. Geoana este de parere ca reuniunea de duminica a CNAIM a fost "nestatutara si ilegala".

Intr-o scrisoare adresata membrilor Biroului Permanent National al PSD, Geoana scrie ca decizia de duminica a Comisiei de Arbigraj si Integritate Morala este "nestatutara si ilegala", fostul presedinte al PSD spunand ca au fost incalcate prevederile Statutului PSD si ale legii partidelor politice.

"Astfel, Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD s-a intrunit intr-o formula care contravine Statutului partidului. Statutul PSD prevede la art. 162 alin. (3): 'Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala este alcatuita din 9 membri alesi direct de Congres, cate unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propusi de organizatiile PSD constituite pe raza teritoriala a acestora si un membru propus de presedintele PSD'. Insa Comisia care s-a reunit la data de 13 noiembrie a fost compusa din 48 de membri, ceea ce face ca lucrarile acestui for sa se situeze in afara prevederilor statutare, cu atat mai mult cu cat, prin aprobarea Statutului nou in 2010, vechea Comisie si-a incheiat de drept existenta si mandatul", considera Geoana, potrivit Mediafax.

In opinia sa, modul in care s-au desfasurat lucrarile de duminica ale CNAIM contravine prevederilor legii partidelor politice, care stipuleaza, la articolul 15, ca este obligatia Comisiei de Arbitraj "sa asigure partilor dreptul la opinie si dreptul de a se apara, precum si proceduri echitabile de decizie".

"Avand in vedere cele de mai sus, consider ca este necesar ca sesizarea BPN catre Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala referitoare la incalcarea de catre mine a prevederilor Statutului PSD sa fie analizata intr-un mod legal si statutar de catre Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, intr-o noua sedinta, care sa se desfasoare potrivit prevederilor Statutului si Legii partidelor politice. Pe cale de consecinta, va rog sa adresati o noua sesizare in acest sens catre Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, cu instructiunile care se impun", conchide Geoana.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminica, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, sa recomande Comitetului Executiv National al partidului excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

×