x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană cere PNL să-şi asume "proasta guvernare"

Geoană cere PNL să-şi asume "proasta guvernare"

16 Apr 2009   •   00:00

Liderul PSD Mircea Geoană le-a cerut astăzi liberalilor să se uite în propria ogradă şi să nu mai arunce cu acuzaţii de joc dublu în partidul pe care-l conduce. Punând condiţiile FMI pe seama "proastei guvernări" din ultimii patru ani, preşedintele social-democrat a declarat că PSD nu va vota peentru moţiunea de cenzură anunţată de liderul PNL, Crin Antonescu, pe tema impozitului forfetar. Liderul PSD a recunoscut că nu este este un "fan" al impozitului forfetar, dar reprezintă o "precondiţie obligatorie" în acordul cu FMI.

"Înainte de a se lansa în astfel de afirmaţii, chiar dacă nu a fost în mod direct implicat în conducerea Guvernului, liderii PNL să se gândească puţin la ceea ce au făcut greşit în perioada guvernării lor. Îi rog să se uite în ograda proprie înainte de a vorbi de actuala guvernare", a declarat Geoană, citat de antena3.ro.

Preşedintele social-democrat a pus introducerea acestei măsuri şi a restului condiţiilor impuse de FMI la semnarea acordului de creditare a României pe seama "proastei guvernări" din ultimii patru ani. Geoană a ţinut astfel să răspundă la acuzaţiile de joc dublu lansate la adresa sa de omologul său liberal, Crin Antonescu.

"Dacă am fi avut finanţe publice mai sănătoase şi deficite în limite controlabile şi nu am fi avut eşecul politicii de dreapta a Guvernului Tăriceanu I şi II, astăzi, România ar fi fost în situaţia de a avea mai mulţi bani pentru investiţii, să aibă mai puţine dificultăţi cu privire la restrângerea de cheltuieli şi dau exemplul ţărilor care au avut o guvernare mai solidă şi care chiar în condiţiile de criză economică au acces la resursele internaţionale fără să aibă restrângerile pe care România le are", a declarat, la Craiova, Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a afirmat că nu este un "fan" al impozitului forfetar aplicat agenţilor economici, dar a atras atenţia că este o precondiţie a acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi trebuie acceptat ca atare.

"Nu sunt un fan al acestui impozit. Cred în continuare că, într-un an de criză economică, creşterea de fiscalitate nu este o reţetă bună, dar în acelaşi timp, din nefericire, acest tip de creştere a veniturilor este o precondiţie obligatorie în relaţia cu FMI", a declarat Geoană.

Liderul PSD a subliniat că social-democraţii nu vor vota pentru moţiunea de cenzură anunţată de liderul PNL, Crin Antonescu pe această temă, chiar dacă reprezentanţii PSD au rezerve cu privire la eficacitatea acestei măsuri fiscale.

"Este dreptul opoziţiei de a depune moţiuni simple sau de cenzură şi obligaţia majorităţii să le respingă" a arătat Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu i-a acuzat pe social-democraţi de "joc dublu", întrucât pe de-o parte critică impozitul forfetar, dar pe de altă parte vor vota împotriva moţiunii de cenzură liberale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic geoană