x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Cred în majoritatea social-liberală cu Iohannis premier după 6 decembrie

Geoană: Cred în majoritatea social-liberală cu Iohannis premier după 6 decembrie

23 Noi 2009   •   00:00


Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că social-democraţii cred în realizarea unei majoriăţi social-liberale, formată deja în jurul lui Klaus Iohannis, care poate funcţiona după 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului în funcţia de prim-ministru.

El a spus că face apel către toţi liderii politici şi către toţi cetăţenii pentru a vedea votul de la 6 decembrie ca pe o schimbare politică şi ca pe o revenire la normalitate.

Geoană a spus că rămâne consecvent poziţiei deja exprimate, potrivit căreia o majoritate social-liberală creată în jurul lui Klaus Iohannis se poate concretiza după 6 decembrie cu actualul primar al Sibiului în funcţia de prim-ministru.

Întrebat dacă eventualul acord PNL-PSD va include şi stabilirea unor poziţii, funcţii şi ministere, candidatul PSD a răspuns că un astfel de lucru "ar fi nefiresc şi contraproductiv".

El a adăugat că acordul va fi bazat doar pe câteva principii convenite în comun şi a enumerat câteva dintre punctele propuse de PSD: legea responsabilităţii fiscale, bugetarea multianuală, asigurarea eficacităţii chelturii fondurilor publice, raportări regulate ale premierului în faţa Parlamentului, restricţionarea politicii de rectificare bugetară.

"Sunt extrem de mulţumit că ne îndreptăm într-un punct convergent între mine şi domnul Antonescu, în care încercăm să aducem României şansa unei mai bune guvernări şi a unui set de principii prin care viaţa publică şi viaţa partidelor să fie mai sănătoase şi să reclădească încrederea în democraţia românească", a mai spus Geoană.

El a insistat asupra faptului că viitorul guvern va trebui format pe baza competenţei.

"Dacă partenerii liberali şi domnul Antonescu doresc să ne fie parteneri şi prieteni într-un astfel de proces, sunt mai mult decât deschis şi bucuros să putem colabora", a mai spus Geoană.
articol în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: politic