x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec

08 Noi 2011   •   06:07
Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, aseara, la Antena 3, ca daca i se garanteaza ca va fi inlocuit de un membru PSD, pleaca de la sefia Senatului. Tot Geoana a precizat ca acesta schimbare este imposibila. El a subliniat ca nu are nicio intelegere cu presedintele Traian Basescu si nici nu vrea sa plece la alt partid.

Mircea Geoana a mai spus ca, din cate stie, scanteia care a aprins scandalul de luni este faptul ca "s-a incercat organizarea unei vizite in SUA, dar nu s-a reusit". Geoana a spus ca nu a inteles de ce nu a fost sunat pentru organizarea acestei vizite, avand in vedere ca el a fost ambasador in SUA si are contacte politice si in media din SUA.

El a mai declarat ca nu a spus la Washington ca este liderul opozitiei din Romania. "Niciodata! M-as fi facut eu de ras", a spus Geoana, precizand ca interlocutorii sai din SUA stiu ca el este fost presedinte al PSD, fost candidat la Presedintie, social-democrat si presedinte al Senatului.

"Oamenii aia nu stiu ca liderii opozitiei sunt Ponta si Antonescu?", a intrebat, retoric, Geoana, care spera ca situatia actuala de la Senat sa fie "o furtuna trecatoare". "Daca cineva imi garanteaza ca poate numi in locul lui Geoana un alt social-democrat , sunt gata sa fac acest pas", a spus Geoana, mentionand insa ca nimeni nu ii poate garanta acest lucru este posibil, functia urmand sa fie preluata de cei de la putere.

Geoana a mai povestit ca in urma cu trei luni a fost chemat la sediul partidului de catre Victor Ponta, iar acesta l-a invitat la strangerea randurilor in folosul PSD. "Am raspuns fara ezitare da, cu o conditie: sa mi se acorde respect". Geoana a spus ca respect inseamna sa fie consultat in deciziile strategice ale formatiunii, pentru ca are experienta ca presedinte al PSD.

PSD a solicitat oficial, luni, in plenul Senatului, condus de Mircea Geoana, inlocuirea acestuia din functie cu senatorul PSD Titus Corlatean.

×
Subiecte în articol: geoană senat ponta social-democrat