x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, de acord cu înfiinţarea comisiei Udrea

Geoană, de acord cu înfiinţarea comisiei Udrea

23 Iul 2009   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că PSD va lua o decizie în privinţa înfiinţării unei comisii în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, sâmbătă dimineaţă, în cadrul unui for statutar al partidului.



Întrebat dacă este de acord cu înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru ministrul Turismului, Elena Udrea, aşa cum a solicitat PNL, Geoană a răspuns: "Probabil că da, dar vom lua această decizie într-un for statutar, sâmbătă dimineaţă". Geoană a precizat, totodată, că fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Ioacob Ridzi dar şi "alte doamne ministru" au brevetat o adevărată reţetă de sifonare a banului public. Geoană a mai arătat că, în opinia sa, trebuie făcută lumină, până la capăt, indiferent de consecinţe şi numele persoanelor implicate. Întrebat dacă PSD îi va sprijini pe liberali în ceea ce priveşte constituirea unei comisii în cazul Elenei Udrea, Geoană a precizat: "Îi vom sprijini în aflarea adevărului despre indiferent ce demnitar din România care doreşte să breveteze sau să aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public". Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii au decis în BPC iniţierea demersurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind activitatea ministrului Turismului, Elena Udrea, mandataţi în acest sens fiind deputaţii formaţiunii.

UDREA:" NU ÎNŢELEG CE VOR SĂ CERCETEZE"
Ministrul Turismului, Elena Udrea, consideră că ar trebui înfiinţate comisii parlamentare pentru toţi miniştrii PNL care au făcut parte din fostul Cabinet, pentru a cerceta modul în care aceştia au cheltuit fondurile de la bugetul de stat.

Afirmaţia ministrului Turismului a venit ca răspuns la solicitările din ultimele zile referitoare la constiturea unei comisii parlamentare care să analizeze modul în care au fost cheltuite fondurile instituţiei. "Dacă suntem la momentul comisiilor parlamentare, cred că guvernul PNL, fiecare dintre miniştri, ar trebui cercetat de către o comisie parlamentară pentru felul în care au cheltuit banii publici. Nu mă refer la trei milioane euro, cât a cheltuit Ministerul Turismului în acest an pe promovare, ci la sute de milioane care s-au cheltuit de către miniştrii PNL. Dacă aveţi vreo problemă cu ministrul da, dar dacă nu, lăsaţi turismul în pace (...)", a declarat, joi, Elena Udrea. Ea a dat ca exemplu un proiect al Ministerului Sănătăţii de 260 milioane euro, din care 60 milioane euro au reprezentat costuri operaţionale, dar pentru informarea populaţiei despre virusul gripei porcine nu a fost alocat niciun ban.

Udrea a afirmat că toate cheltuielile Ministerului Turismului, inclusiv contractele încheiate, se află pe site-ul instituţiei. "Ministerul Turismului nu are nimic de ascuns. Nu înţeleg ce vor să cercetaze, atât timp cât cheltuielile instituţiei şi contractatele se află pe site-ul ministerului. Suntem singurul minister care a făcut o conferinţă în care să prezinte public bilanţul la şase luni, am răspuns în ultima perioadă la sute de întrebări venite din partea presei şi este nefiresc că nu ni se publică dreptul la replică, nu ni se dau comunicatele. Suntem acuzaţi de lipsă de transparenţă faţă de subiectul cheltuirii celor trei milioane euro pentru promovare", a adăugat Udrea. Ea a explicat că cele trei milioane de euro au fost cheltuite pe două evenimente organizate pe litoral de Paşte şi 1 Mai, participarea la 49 de târguri internaţionale, precum şi vizite ale jurnaliştilor şi turoperatorilor străini în România. Totodată, a avut loc un eveniment la Paris prin care a fost lansata campania naţională "Romania, the land of choice".

×
Subiecte în articol: politic udrea turismului