x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană despre dosarul "Vot Diaspora 2014": Corlățean plătește oalele sparte, a fost soldat disciplinat

Geoană despre dosarul "Vot Diaspora 2014": Corlățean plătește oalele sparte, a fost soldat disciplinat

16 Mai 2016   •   23:19
Geoană despre dosarul "Vot Diaspora 2014": Corlățean plătește oalele sparte, a fost soldat disciplinat

Președintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a declarat luni seara, la Realitatea TV, că fostul ministru de Externe Titus Corlățean "plătește oalele sparte" în dosarul deschis privind votul din diaspora, de la alegerile prezidențiale din 2014.

'Omenește vorbind, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu Corlățean. Ministerul de Externe nu poate fi blamat ca instituție pentru ce s-a întâmplat acolo, și-a făcut datoria din ce înțeleg. A făcut o estimare a numărului de votanți potențiali din străinătate și a făcut o propunere, ambasadori, consuli generali, consuli onorifici, biserici, unde poți să organizeze votul. Faptul că cineva a luat o decizie politică, domnul Corlățean, șefii lui de la partid, candidatul, șeful de campanie, nu știu cine, nu poate fi pus în cârca celor care, cred eu, au făcut o raportare corectă. Decizia profesională a celor din Ministerul de Externe a fost să raporteze corect de câte secții de votare ar fi nevoie. Undeva, la București, s-a rupt filmul. Evident că Corlățean pare să plătească oalele sparte și regret lucrul acesta și o spun fără ezitare. Îmi pare rău pentru omul Corlățean și pentru cineva care sunt convins că este un soldat disciplinat și bănuiesc că nu a făcut de capul lui aceste lucruri', a declarat Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că este datoria autorităților române să afle 'cine a luat decizia ca ceea ce s-a propus să se schimbe în scopul de a bloca votul românilor'.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut, luni, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

×
Subiecte în articol: geoană