x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: La baza PSD există o nevoie pentru un candidat propriu la prezidenţiale

Geoană: La baza PSD există o nevoie pentru un candidat propriu la prezidenţiale

19 Sep 2013   •   14:00
Geoană: La baza PSD există o nevoie pentru un candidat propriu la prezidenţiale

Senatorul social-democrat Mircea Geoană a declarat, astăzi, că la baza PSD există nevoia unui candidat propriu la prezidenţiale şi că inclusiv el vede cu dificultate absenţa unui candidat de stânga într-o "mare" de candidaţi de dreapta, arătând că aceasta este o problemă care trebuie să dea de gândit.

"În mod evident există la baza partidului - şi este firesc să fie aşa - o nevoie pentru un candidat propriu. Nu este nimica şi nu cred că trebuie să fie considerată de către colegii noştri liberali ca fiind nici o ameninţare şi nici o formă de dezavuare a actualului protocol. În mod firesc, fiecare partid doreşte să vadă un candidat din propriile rânduri", a spus Geoană, care a precizat că vede cu dificultate absenţa unui candidat de stânga într-o "mare" de candidaţi de dreapta în 2014. "Şi eu văd cu dificultate absenţa unui candidat de stânga într-o mare de candidaţi de dreapta la anul. Este o problemă care trebuie să ne dea de gândit", a adăugat Geoană, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă PSD ar trebui să mai meargă pe mâna lui Crin Antonescu la prezidenţiale, Geoană a arătat că acest lucru ţine de decizia partidului. "E decizia partidului, care are în acest moment o înţelegere politică cu liberalii. Cred că stabilitatea majorităţii este importantă în acest moment. Greul ieşirii din criză încă nu a trecut. Sunt probleme complicate pe agenda publică (...) Bănuiesc că la începutul anului viitor subiectul prezidenţialelor va reveni în forţă pe agenda publică, dar până atunci cred că măcar 2013 ar trebui să fie dedicat guvernării şi nu unei competiţii prezedenţiale care ar începe mult prea devreme", a spus Geoană.

El a spus, întrebat despre disponibilitatea de a mai candida la prezidenţiale în 2014 în situaţia în care PSD decide să aibă un candidat propriu, că nu îi place să lucreze pe ipoteze şi pe speculaţii. "Sunt prea hârşâit în politică ca să mai lucrez cu ipoteze de acest gen. Dacă PSD va rămâne pe înţelegera aceasta, va rămâne pe această înţelegere. Dacă PSD va decide altceva, vom vedea atunci. Nu-mi place să lucrez pe ipoteze şi pe speculaţii", a mai spus Geoană.

×