x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, mesaj către Antonescu despre prezidențiale: Să nu se trezească unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi. REPLICA președintelui PNL

Geoană, mesaj către Antonescu despre prezidențiale: Să nu se trezească unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi. REPLICA președintelui PNL

09 Noi 2013   •   15:09
Geoană, mesaj către Antonescu despre prezidențiale: Să nu se trezească unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi. REPLICA președintelui PNL

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că nu există "Românie debilă" decât în "mintea unora", şi i-a transmis, indirect, lui Crin Antonescu, că s-ar putea trezi că aleargă singur şi iese pe locul doi.

Mircea Geoană a declarat că social-democraţii au fost corecţi în relaţia cu colegii liberali.

"Deşi suntem un partid cu talie dublă faţă de dânşii, am acceptat, pentru a avea această alianţă împreună şi această majoritate, paritate la nivel local şi la nivel de guvernare. Niciun alt partid nu a făcut un astfel de sacrificiu tactic, pentru un scop strategic, cum am făcut-o noi şi conducerea partidului. Am fost şi suntem serioşi şi oneşti şi solidari până la capăt, dar cred că este legitim să cerem acelaşi lucru din partea partenerilor noştri", a arătat Geoană.

El a criticat politica liberalilor.

"De prea mult timp, pe fiecare subiect pe care partidul şi guvernarea îl propune, văd o formă de rezistenţă, o formă de plan", a spus Geoană, adăugând că acesta este, în opinia sa, "un început de plan strategic de prepoziţionare pentru 2014", în care practic se simte o opoziţie în interiorul puterii din partea unora dintre partenerii PSD.

"Nu este sănătos şi trebuie să spunem mai clar că aceste lucruri nu sunt acceptabile şi, aşa cum noi am fost oneşti şi corecţi până la capăt, aşteptăm să fim trataţi cu respect în casa noastră, în care suntem partidul cel mare, şi care suntem partidul care trebuie să dăm dovadă de înţelepciune dar şi de fermitate. Este o gândire greşită pe care unii şi-o propun, pentru că, alergând după simpatia iluzorie a unor categorii care nu îl vor vota niciodată, se riscă un lucru mult mai important, pierderea grosului alegătorilor USL care au votat în 2012 împotriva regimului Băsescu, şi pentru Uniune, împotriva crizelor, a conflictelor sterile şi pentru reconstrucţia ţării", a mai spus Geoană, potrivit Mediafax.

"Nu există Românie debilă decât în mintea unora", a mai spus Geoană, adăugând: "Cu o astfel de lipsă de încredere în propria ţară şi întregul popor, să nu se trezească cumva unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi".

Antonescu: Reformulat, Geoană a spus că "PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, sâmbătă, afirmaţiile senatorului PSD Mircea Geoană, apreciind că, într-o reformulare, acesta ar spune că "PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt", fiind vorba despre susţinerea liderului PNL la alegerile prezidenţiale.

Întrebat de jurnalişti cum vede declaraţiile lui Mircea Geoană, care a argumentat, în discursul la Consiliul Naţional al PSD, de ce social-democraţii ar trebui să aibă propriul candidat la Preşedinţie în 2014, Crin Antonescu a răspuns: "Domnul Mircea Geoană a dat această declaraţie şi această declaraţie poate fi reformulată, cred că veţi fi de acord cu mine, şi altfel: PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt. Asta este părerea domnului Mircea Geoană, nu comentez".

El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu şi-ar ţine promisiunile, PNL ar avea un motiv suficient pentru ieşirea de la guvernare.

"Eu nu am afirmat acest lucru, eu am reformulat, am tradus declaraţia vitejească a domnului Geoană. Atâta tot (...) În momentul în care cineva încalcă un acord politic în părţile sale fundamentale, evident că acordul nu mai există, dar eu ştiu să fac deosebire totuşi între PSD şi domnul Geoană, între diverse epoci din viaţa domnului Geoană, aşa că nu sunt alarmat de această declaraţie", a spus preşedintele PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în 31 octombrie, la Realitatea TV, comentând consecinţele pactului de coabitare, că "avem o ţară debilă în plan intern, care greu reuşeşte (...) să meargă înainte, în revigorarea economiei", el menţionând că există şi o paralizie a Guvernului şi a majorităţii.

×