x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Mi-aş dori o Constituţie pentru cel puţin o sută de ani

Geoană: Mi-aş dori o Constituţie pentru cel puţin o sută de ani

11 Mai 2013   •   15:44
Geoană: Mi-aş dori o Constituţie pentru cel puţin o sută de ani
Sursa foto: Laurentiu Nica/Intact Images

Senatorul Mircea Geoană a pledat, sâmbătă, pentru redactarea unei Constituţii care să dureze cel puţin o sută de ani şi care să nu fie modificată la fiecare schimbare de preşedinte, informează agerpres.ro.

'Mi-aş dori să văd o Constituţie a României care să dureze o sută de ani sau mai mult. Nu cred că modificarea Constituţiei trebuie să provină exclusiv din faptul că un preşedinte de exemplu a abuzat de anumite prerogative şi trebuie să revizuim Constituţia doar pentru a corecta activităţile unui cetăţean', a afirmat Mircea Geoană, sâmbătă, la cel de al şaselea Forum Naţional al PES Activists România. 

El s-a pronunţat pentru "o Constituţie a României a secolului XXI" şi pentru "regiuni care să aducă cu adevărat dezvoltare, prosperitate şi reducerea de decalaje"

"În 95 de ani de la Marea Unire am avut şapte regimuri politice diferite şi cred că vreo opt sau nouă Constituţii diferite. Nu putem să ne jucăm cu Constituţiile. (...). Haideţi să o facem acum serios (n.r. revizuirea Legii fundamentale) şi să stăm cu această Constituţie câteva generaţii bune şi să nu ne apucăm după fiecare schimbare de preşedinte să o schimbăm pentru că nu ne-a convenit cine ne-a condus în ultimii cinci ani", a mai spus Geoană.  

×