x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Mor cu dreptatea în braţe. Mergem până în pânzele albe, la CEDO la Comisia de la Veneţia"

Geoană: "Mor cu dreptatea în braţe. Mergem până în pânzele albe, la CEDO la Comisia de la Veneţia"

14 Dec 2009   •   00:00
Geoană: "Mor cu dreptatea în braţe. Mergem până în pânzele albe, la CEDO la Comisia de la Veneţia"

Liderul formaţiunii social-democrate, Mircea Geoană, este dispus să meargă până la CEDO pentru aflarea adevărului despre fraudarea alegerilor. Declaraţia a fost făcută chiar de preşedintele PSD aseară, la emisiunea ''Punctul de întâlnire''.



Geoană susţine că furtul poate fi demonstrat dacă CNP-urile şi declaraţiile pe proprie răspundere completate de votanţi în secţiile speciale şi în străinătate vor fi verificate.

"Şi atunci când am dreptate, mor cu dreptatea în braţe, cum zice românul. Deci mă duc până în pânzele albe. Mergem şi la CEDO, mergem şi la Comisia de la Veneţia, mergem peste tot, şi nu ca să facem vreun rău democraţiei româneşti, ci ca să-i facem bine", a spus Mircea Geoană.

În ciuda frământărilor politice, Mircea Geonă spune că indiferent cine va fi validat preşedinte al României, PSD va avea puterea să meargă mai departe şi chiar să facă un scor bun la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

"Îmi voi face datoria faţă de partidul pe care îl conduc până la ultima suflare. În ce modalitate? După o alegere pe care sunt convins că am câştigat-o, în mod normal ar trebui să fie o poziţie de conducere în continuare a acestui partid", este de părere Geoană.

Tot în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", preşedintele PSD a declarat că şeful statului ar trebui să-l desemneze premier pe Crin Antonescu. În opinia lui Geoană, liberalul ar putea fi susţinut de o majoritate confortabilă.

"Dacă vrea să-şi vadă visul cu ochii din nou, ar trebui să-l propună pe Crin Antonescu pentru funcţia de premier, care are o relaţie extraordinară cu noi", a explicat liderul social democrat, citat de antena3.ro.

Întrebat cine ar putea să preia conducerea partidului după eventuala sa plecare Mircea Geonă a explicat că PSD-ul trebui condus de cineva capabil şi i-a nominalizat pe Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Titus Corlăţean.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009