x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană neagă intrarea la guvernare cu PNL

Geoană neagă intrarea la guvernare cu PNL

de Jurnalul National    |    19 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a infirmat speculaţiile cu privire la o intrare a PSD la guvernare alături de PNL, considerăndu-le "o intoxicare grosolană" şi a precizat că in acest moment nu există niciun fel de discuţie pe această temă cu liberalii.

Liderul PSD Mircea Geoană a ţinut să infirme, miercuri, inainte de inceperea şedinţei Comitetului Executiv, zvonurile apărute in mass-media cu privire la "miniştri PSD care să intre in Guvernul PNL".  Â
"Vreau să infirm foarte categoric aceste discuţii. Este o intoxicare grosolană, nu este nicio dicuţie de acest gen cu PNL-ul, in momentul de faţă", a spus Geoană. Preşedintele PSD a precizat că intălnirea unei părţi a conducerii centrale la hotelul Confort a reprezentat o parte a discuţiei care va fi o continuată in cadru formal, oficial".

Intrebat de ce a durat atăt de mult această reuniune informală, Geoană a spus: "Pentru că am luat masa impreună, şi, ca la orice masă intre colegi, se mai şi discută".

Mircea Geoană a declarat, referitor la intălnirea cu preşedintele Traian Băsescu de marţi seară, că a fost o "primă discuţie cu şeful statului".
"A fost o primă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Evident, momentul politic actual implică discuţii intre toate părţile implicate şi interesate, in eventualitatea in care moţiunea va trece, evident, preşedintele va avea un rol in desemnarea noului Guvern", a precizat Geoană.

Liderul PSD a mai arătat că a fost vorba despre o "discuţie care era firească" şi şi-a exprimat convingerea că această discuţie "va continua intr-un cadru oficial, in zilele următoare".

La răndul său, intrebat dacă PSD poate intra la guvernare cu PD, vicepreşedintele PSD Victor Ponta le-a răspuns jurnaliştilor: "Haideţi, fiţi serioşi!".
ŞI vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat că informaţiile despre presupusa sa numire ca ministru intr-un ipotetic guvern PSD-PD sunt intoxicări. Diaconescu a negat informaţiile vehiculate in ultimele zile despre pretinse negocieri pentru formarea unui Guvern PSD-PD, in care el ar urmat să ocupe unul din cele şase ministere deţinute de social-democraţi.

Vicepreşedintele PSD a catalogat drept "intoxicări" aceste zvonuri, el precizănd că nu a purtat nicio discuţie legată de numirea sa ca ministru, şi cu atăt mai puţin o inţelegere politică in acest sens.


" N-A IEŞIT CU BĂSESCU". Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, miercuri, inaintea Comitetului Executiv al PSD, că social-democraţii nu au avut nicio inţelegere cu preşedintele Traian Băsescu şi că, din discuţiile cu şeful statului, "nu a ieşit nimic".

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a negat zvonurile potrivit cărora PSD ar putea intra la guvernare cu PD. Intrebat dacă PSD s-a inţeles cu preşedintele Traian Băsescu, Hrebenciuc a răspuns sec: "Nu am avut niciun fel de inţelegere. Nu a ieşit nimic din discuţii". Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, referindu-se la informaţiile vehiculate de mass-media potrivit cărora liderului PSD Mircea Geoană ar fi primit din partea sa asigurări de sprijin că doar Romănia are sprijinul său şi a precizat că astfel de intălniri sunt "fireşti".

"Am văzut abordări că «preşedintele a recunoscut», ca şi cum aş fi fost supus unui interogatoriu. Acestea sunt intălniri fireşti", a spus Băsescu. Intrebat cum comentează informaţiile conform cărora i-ar fi promis sprijin lui Mircea Geoană, Traian Băsescu a răspuns: "Doar Romănia are sprijinul meu". Preşedintele Traian Băsescu confirmase anterior că s-a intălnit marţi cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a dezvăluit, marţi spre miercuri noaptea, după o intălnire cu vicepreşedinţii partidului la Casa Doina, că a avut in cursul zilei de marţi o intălnire cu preşedintele Traian Băsescu. La răndul său, preşedintele PD, Emil Boc, a anunţat, miercuri, că liderii democraţi au avut, inclusiv marţi, o intălnire cu preşedintele Traian Băsescu, precizănd că aceştia nu au participat la discuţia şefului statului cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.


Moţiunea, depusă cel mai probabil luni

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la inceputul şedinţei Comitetului Executiv al partidului, că liderii social-democraţi vor trebui să ia o decizie cu privire la introducerea moţiunii de cenzură, nu doar să adopte o declaraţie in acest sens. Liderul social-democrat a spus că membrii CEx trebuie să ia o decizie cu privire la oportunitatea şi data introducerii moţiunii de cenzură. Membrii Comitetului Executiv al PSD vor trebui să aprobe textul moţiunii de cenzură, finalizat şi aprobat deja, de principiu, de către Biroul Permanent al partidului. De asemenea, ei vor trebui să stabilească şi data introducerii acesteia in Parlaement, dată care depinde de străngerea semnăturilor necesare, ziua de luni fiind probabilă in acest sens.
Â

×