x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "PSD a câştigat, PDL a pierdut. Vă salut din mers"

Geoană: "PSD a câştigat, PDL a pierdut. Vă salut din mers"

09 Iun 2009   •   00:00
Geoană: "PSD a câştigat, PDL a pierdut. Vă salut din mers"

Social-democraţii au câştigat aceste alegeri. Prin urmare, ei sunt cei mai îndreptăţiţi să desemneze comisarul european din partea României, temă "de interes national şi nu apanajul niciunui partid politic", a afirmat astăzi liderul PSD, Mircea Geoană.



Până când nominalizarea unui comisar european se va materializa, conducerea PSD a decis convocarea unui Comitet Executiv la Teleorman, în fief-ul lui Liviu Dragnea, pentru a analiza rezultatele alegerilor europarlamentare.

"Trebuie să obţinem un comisariat mult mai influent (...) A fost o discuţie antamată la nivelul coaliţiei pentru a putea face o ierarhie a portofoliilor pe care le putem obţine, iar agricultura este unul dintre acestea. (...) Trebuie să obţinem cel mai influent protofoliu şi să desemnăm cel mai influent şi respectat candidat", a declarat Geoană, arătând că PSD este "câştigătorul moral al alegerilor" şi cel mai îndreptăţit să desemneze candidatul.

"PSD a câştigat, PDL a pierdut. Vă salut din mers", a mai spus Geoană, comentând modul în care democrat-liberalii înţeleg să-şi aroge câştigarea alegerilor.

În ceea ce priveşte retragerea sa din structura CSAT, Geoană a respins un eventual substrat electoral al deciziei sale , arătând că Psd a făcut deja o cerere oficială în acest sens.

"Am solicitat modificarea protocolului, sper să poata fi rezolvată situaţia în curând. (...) Am făcut cerere oficiala pentru modificarea acestuia, nu sunt interesat să girez acţiunile de politică externă ale preşedintelui Traian Basescu", a declarat Geoană, citat de antena3.ro.

În privinţa rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare, liderul PSD a declarat că s-a decis convocarea unui Comitet Executiv la Teleorman, pentru a analiza rezultatele alegerilor europarlamentare. Decizia de a organiza CEX-ul de săptămâna viitoare în Teleorman vine ca recunoaştere a rezultatelor obţinute de filialala condusă de vicepreşedintele Liviu Dragnea care a obţinut peste 50% la alegerile europarlamentare.

"Vom organiza CEX săptămâna viitoare în Teleorman care a câştigat cel mai mare procent la nivel de ţară" a explicat Geoană.

Liderul PSD a mai precizat că în cadrul BPN s-a decis numirea actualului secretar adjunct de la SGG, Ioan Moraru ca secretar general al Senatului. Locul său la SGG va fi preluat de Vlad Mănăstireanu, actualul secretar de stat la cabinetului vicepremierului Dan Nica.

În altă ordine de idei, Geoană a anunţat că în cadrul coaliţiei se va discuta şi o propunere făcută de reprezentantul României la FMI, Mihai Tanasescu, de introducere a unor măsuri de către Ministerul de Finanţe de reeşalonare a datoriilor bugetare ale companiilor cu probleme la plăţi, precum şi realizarea unor planuri de redresare a acestora.

PSD a mai cerut Ministerului Justiţiei să finalizeze normele privind aplicarea legii chiriaşilor din casele naţionalizate, criticând "întârzierea suspectă" cu care Ministerul Justiţiei pune în aplicare această lege promulgată deja de preşedinte. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd geoană