x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană vs Năstase - Reconfirmare în post cu scântei

Geoană vs Năstase - Reconfirmare în post cu scântei

de Lavinia Dimancea    |    05 Feb 2008   •   00:00
Geoană vs Năstase - Reconfirmare în post cu scântei

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat ieri că membrii Biroului Permanent Naţional al partidului îl susţin în continuare pe Dan Mircea Popescu la şefia Consiliului Naţional.



Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat ieri că membrii Biroului Permanent Naţional al partidului îl susţin în continuare pe Dan Mircea Popescu la şefia Consiliului Naţional.


"Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. (...)  S-a degajat opinia asta, a fost unanimă", a declarat Geoană la finalul şedinţei Biroului, oferindu-i în acest fel un răspuns lui Adrian Năstase, care anunţa recent că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului dacă va găsi "suportul necesar" în partid. Totuşi, în ciuda "reconfirmării", conducerea PSD a decis să organizeze potrivit Statutului, aşa cum solicitase Ion Iliescu, alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului la reuniunea forului din 22 februarie. Geoană i-a găsit însă lui Năstase un alt loc decât acela de şef al Consiliului: "Având în vedere că principalul obiectiv al PSD în 2008 este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, considerăm că experienţa colegilor noştri, inclusiv Adrian Năstase, trebuie folosită în interiorul şi în interesul partidului, pentru îndeplinirea acestui obiectiv". Geoană a refuzat să spună exact ce rol ar trebui să joace Năstase în PSD, după cum a refuzat să precizeze şi dacă a discutat cu fostul premier, aşa cum anunţase la Topoloveni. "Discuţia cu Adrian Năstase va fi făcută publică după ce vom parcurge toate etapele", a spus liderul PSD.


REPLICå. "Unanimitatea" anunţată de Geoană pentru susţinerea lui Dan Mircea Popescu este contestată de vicepreşedintele PSD, Ion Stan. "N-a fost nici o unanimitate. Aceasta este concluzia dânsului (a lui Mircea Geoană – n.r.). Nu este prima dată când vine cu opinii personale şi le prezintă ca decizii ale Biroului Permanent", ne-a declarat Stan. Vicepreşedintele PSD a precizat că pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat doar propunerea ca la Consiliul Naţional să aibă loc alegerea preşedintelui şi a trezorierului şi că nu a fost dat nici un vot în sensul reconfirmării lui Dan Mircea Popescu. "Biroul Permanent Naţional nu are nici un fel de competenţe pe zona alegerii sau reconfirmării unui preşedinte al Consiliului Naţional", a explicat Stan.

×
Subiecte în articol: politic psd nastase geoană